Gasudslip i landsby: Lækagen er nu lukket

Et gasudslip fra en stikledning sendte brandvæsen og gasselskab på arbejde i Stjær.

Opdateret klokken 13: Gasudslippet er nu stoppet af gasselskabet, og brandvæsenet har forladt indsatsstedet, da der ikke længere er fare på færde, oplyser operationschef Johnny Damgaard.  


Et gasudslip i Stjær har her til formiddag sendt Østjyllands Brandvæsen og gasselskabet på arbejde, efter en stikledning er blevet gravet over.

Meldingen indløb til Østjyllands brandvæsen klokken 10.37, og de sendte straks folk til landsbyen vest for Aarhus.

På ulykkesstedet på Stjær Bakker kunne brandvæsenet konstatere, at godt nok siver der gas ud, men den er ikke antændt. Området er nu afspærret.

- Det er en gasledning, der er gravet over ind til en bolig. Det sker af og til, fortæller Johnny Damgaard, operationschef ved Østjyllands Brandvæsen.

Holder øje med udsivende gas

Gasselskabet blev alarmeret samtidig med brandvæsenet og er nu på vej til stedet, så de kan grave ned og klemme ledningen sammen og derved stoppe lækagen, forklarer operationschefen.

Imens er det brandfolkenes opgave at sikre, at den udsivende gas ikke antændes, inden gasselskabet får klemt rørene sammen igen, understreger han.

- Vi er derude som sikkerhed, siger Johnny Damgaard.

For få år siden oplevede Stjær en voldsom gaseksplosion, men heldigvis ser det ikke så alvorligt ud denne gang.

Stjær oplevede for fem år siden en voldsom gaseksplosion. Denne gang er der umiddelbart ikke fare på færde ved gasudslippet, lyder det fra Østjyllands Brandvæsen, der har afspærret området.
Stjær oplevede for fem år siden en voldsom gaseksplosion. Denne gang er der umiddelbart ikke fare på færde ved gasudslippet, lyder det fra Østjyllands Brandvæsen, der har afspærret området. Foto: Google Maps