Galten Skatepark har set lyset i crowdfunding

Crowdfunding har været en stor succes i Galten

00:43

Galten Skatepark har modtaget 38.790 kroner i donationer på bare 42 dage. Pengene kommer blandt andet fra en anderledes måde at finansiere projekter på.

- Udover de midler, vi har fået fra AURA Energi, har vi fået en ny måde at samle ind på, hvor folk kan byde ind med alt fra 20 kroner, og der er faktisk også en, der har budt ind med 10.000 kroner, siger Kristian Skovhus. 

Læs også 1900 kvm. stor skatepark på vej i Aarhus

Crowdfunding bliver konceptet kaldt, hvor borgere donerer penge til et projekt, de gerne vil støtte. Pengene skal blandt andet gå til lys ved skateparken, som har været et stort ønske.

Indsamlingen har været en stor succes, og derfor har initiativtagerne også valgt at fortsætte den lidt endnu.

- Med hensyn til crowdfunding, så er det ikke slut endnu, det er sådan, at vi også søger penge til en vandpost især, men også til bænke og borde, så crowdfunding-indsatsen vil fortsætte måneden ud, så folk, der vil støtte det her mere, end man allerede har gjort, har stadig muligheden for at gå ind på crowdfunding, siger Kristian Skovhus.

Læs også Nyt skateranlæg i Aarhus C

Udover crowdfunding er der også indgået en samarbejdsaftale med AURA Energi om skræddersyet belysning til den kommende skatepark.