Galleri flytter til Luxembourg

Galleriejer Erik Guldager, som blandt andet har udstillet Muhammed-tegners kunst, er klar på nye eventyr uden for Danmark

Galleri Draupner i Skanderborg har de seneste fem år været på lidt af en rejse, som for alvor tog fart, da galleriet i 2009 valgte at udstille værker af Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Det skete bare fire år efter, at Morgenavisen Jyllands-Posten havde sat sindene i kog blandt muslimer verden over, fordi avisen trykte 12 tegninger af profeten Muhammed afbildet med blandt andet en bombe i turbanen.

Se også: Tegninger går som varmt brød

Nu fortsætter rejsen for det lille galleri - denne gang i udlandet, afslører galleriejer Erik Guldager i dag over for tv2oj.dk.

Sammen med sin kæreste har han valgt at sælge sin bolig og galleribygning for at flytte til Luxembourg.

Fra den 1. september bliver Galleri Draupner derfor i stedet til Art Luxembourg International. Flytningen skyldes ifølge Erik Guldager pladsmangel i de nuværende lokaler i Skanderborg:

- Det er fysisk for lille. Nogle gange, når vi har haft ferniseringer, har der simpelthen ikke været plads til de mange gæster, siger han og fortæller om navnet:

- Det har været svært for mange at stave til Draupner, så med det nye navn skulle alle gerne kunne være med.

Se også: Brand på galleri

Valget var ellers i for første omgang faldet på Horsens som nyt hjemsted for galleriet, men en stigende interesse fra udenlandske købere og nye mulighed for at kaste sig ud i handel med investeringskunst

- Det var nu eller aldrig. Nu skal vi ud og have luft under vingerne.Det kommer forhåbentlig til at gå godt - også i fremtiden, siger Erik Guldager.

En af de seneste gange, at Galleri Draupner markerede sig, var efter terrorangrebene i Paris i januar i år. Her solgte Galleri Draupner signerede særudgaver af tegningen 'Free Speech', som Kurt Westergaard havde tegnet.

Overskuddet af det salg gik til satiremagasinet Charlie Hebdo.