Frivillige hyldet

De gør en kæmpe indsats, mener kommunen

01:55

1 af 2

Skanderborg Kommune hyldede lørdag 319 af de lokale frivillige.

Det er syvende gang, at kommunen inviterer til såkaldt Frivilligdag for dem, der til daglig hjælper blandt andre børn, ældre eller handicappede.

Ifølge frivilligkoordinator i Skanderborg Kommune Jette Engelbrecht er det vigtigt, at kommunen viser de frivillige, at deres indsats bliver påskønnet.

- Det er dem, der yder hele året. I dag skal de bare tage fra og hygge sig med hinanden, få et par gode oplæg og lidt godt at spise, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Frivillige hjælper til på skoler

- Kommunen har sin egen indsats, men alt det, de frivillige gør, det er det ekstra. Det er klart, at at det ville blive meget mærkbart for borgerne, som har glæde af det, hvis ikke de frivillige var her.

Mange af de frivillige, som deltog i arrangementet i Kulturhuset i Skanderborg, var glade for, at deres indsats bliver påskønnet.

- Det er et kæmpe, kæmpe skulderklap. Jeg glæder mig meget til denne her dag, for jeg føler, at jeg bliver belønnet, siger social- og sundhedsassistent Britta Hansen, der i fritiden hjælper en psykisk syg kvinde.

I Østjylland er der i alt 7.100 frivillige alene i ældreplejen.

TV 2 | ØSTJYLLAND var lørdag til stede under Frivilligdagen i Kulturhuset Skanderborg. Se et tv-indslag i videoen øverst i artiklen.