Frivillige har selv renoveret den lokale skole i Hylke

Borgerne i den lille landsby ved Skanderborg har taget skeen i egen hånd og bygget ny legeplads, bibliotek og multihus

Kommunerne er pressede, og der er ikke altid midler til at holde alle skoler ved lige. Det har de også indset i Hylke ved Skanderborg. Derfor er det forældre og andre frivillige, der gennem de seneste år har renoveret den lokale skole til stor glæde for børn og personale.

Mindst 9000 timer er blevet lagt i arbejdet med at bygge en ny legeplads, et multihus og et bibliotek, og mens Skanderborg Kommune har stået for renovering af tre klasselokaler, er det udelukkende frivillige kræfter, der står bag de nye faciliteter.

Se også: Forældreforening med succes på Silkeborg-skole

- Vi er glade for vores skole, og synes at den er aktiv for landsbyen. Vi vil gerne holde gang i den, så vi kan få folk til at flytte hertil, fortæller en af de frivillige forældre, Anya Vinstrup, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skolelederen er naturligvis glad for den frivillige indsats.

- Udgangspunktet er ikke, at alle skal yde x antal timer, men man yder efter evne og nyder efter behov, lyder det fra skolelederen på Hylke Skole, Jette Hedelund.

Også på Hvinningdalskolen ved Silkeborg har en forældreforening stor succes med at give nye muligheder til eleverne. 

Blandt skolebørnene er der bred enighed om, at de er lykkelig for deres nye faciliteter, men enigheden ophører så, når de skal sætte ord på, hvad de bedst kan lide.

Du kan se mere fra Hylke Skole i indslaget øverst på siden.