Forsvarer i Ry-sagen: Godt at komme hurtigt i gang

Varetægtsfængslingen har været hård for de fire tiltalte i Ry-sagen. Forsvarsadvokat går efter frifindelse

6. februar blev en dreng af afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge med brændende benzin.

Inden det første retsmøde i Ry-sagen startede ud her til morgen, fangede vi en af forsvarerne til en af de tiltalte. Og forsvaren var glad for endelig at komme i gang med sagen.

quote Vi går efter frifindelse ja. Min klient nægter sig skyldig, og det er også påstanden, når retsmødet starter.

Henrik Stagetorn, forsvarsadvokat

- De er glade for, at sagen nu kommer i gang. Det har været glædeligt, at kunne komme på så hurtigt. Men selvfølgelig har de været presset af at være fængslet så lang tid, det er der ingen tvivl om, siger forsvarsadvokat, Henrik Stagetorn til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er afsat to dage til retsmøder, og der forventes at blive afsagt dom d. 1. maj. Drengene er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold.

De fire forsvarsadvokater i sagen er Michael Juul Eriksen, Mette Grith Stage, Jytte Storgaard og altså Henrik Stagetorn.

Alle fire har tidligere givet udtryk for, at deres klienter nægter sig skyldige, og det var også meldingen, da vi talte med Henrik Stagetorn i formiddags.

- Vi går efter frifindelse ja. Min klient nægter sig skyldig, og det er også påstanden, når retsmødet starter, fortæller Henrik Stagetorn. 

TV2 ØSTJYLLAND er tirsdag til stede i retten. Læs mere her