Forlænger fængsling: Forsvarer håber på afklaring i Ry-sagen

Anklageskriftet og en mulig dato for retssagen mod fire drenge fra Mølleskolen i Ry skulle være lige på trapperne, lyder det fra advokat

Fire drenge har i snart to måneder siddet varetægtsfængslet for drabsforsøg mod en 16-årig skolekammerat fra Ry.

De er sigtet for at have kastet en brændende benzinbombe mod ham, som førte til svære brandskader på en stor del af hans krop. 

I dag skulle drengene have været i retten, fordi Sydøstjyllands Politi ville forlænge deres varetægtsfængsling. Turen til retssagen bliver dog sprunget over - i hvert fald for den ene af drengene.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som har en af drengene som klient, fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at hun efter aftale med klienten og hans familie har valgt frivilligt at gå med til at få forlænget hans varetægtsfængsling med en uge. 

Håbet er, at der i løbet af denne uge bliver fremlagt et anklageskrift mod drengene, som beskriver hvilke forhold, de er tiltalt for og eventuelt kan blive dømt for. 

- Det er en uafklaret situation, vi står i lige nu, så derfor mener vi, det vil give bedst mening at vente til anklageskriftet bliver offentliggjort. Det er med lige at klappe hesten, siger Mette Grith Stage til TV2 ØSTJYLLAND.

Ser frem til afklaring

Ifølge forsvarsadvokaten har den foreløbige melding fra politiets anklagemyndighed lydt på, at der snart vil komme en afklaring i sagen, som forventes snart at komme for retten. 

Hvis anklageskriftet derimod lader vente på sig og måske først kommer efter påske, vil Mette Grith Stage og hendes klient møde op i retten om en uge, når der skal tages stilling til, om varetægtsfængslingen skal forlænges igen. 

- Det vil være rigtig rart for både min klient og hans familie, hvis der kommer en afklaring hurtigst muligt eller i det mindste en dato for, hvornår retssagen kan begynde, siger Mette Grith Stage. 

quote Det vil være rigtig rart for både min klient og hans familie, hvis der kommer en afklaring hurtigst muligt.

Mette Grith Stage, forsvarsadvokat

Den umiddelbare sigtelse fra Sydøstjyllands Politi lød på forsøg på manddrab. Spørgsmålet er, om der kommer flere forhold til.

Hvorvidt de tre øvrige drenge og deres advokater, som blandt andet tæller Michael Juul Eriksen der er kendt for - ligesom Mette Grith Stage - at have været forsvarer i markante straffesager, er gået med til en frivillig forlængelse, vides ikke. 

VIDEO: Borgerne i Ry var chokerede efter, at nyheden om overfaldet kom frem.