Folketinget gratis på festival

Smukfest inviterer alle 179 medlemmer

Smukfest har inviteret samtlige 179 folketingsmedlemmer samt deres partnere med på festivalen i Skanderborg.

Det sker, fordi festivalen ønsker at give politikerne en forståelse for arrangementet, lyder begrundelsen fra formanden for Smukfest, Claus Visbye.

- Vi synes, at det med et arrangement som vores - Danmarks andenstørste festival - er ufattelig vigtigt, at de politikere, som er med til at lægge de love og det bureaukrati for døren, som vi arbejder under, er med til at se, hvad sådan et arrangement kræver. Vi arbejder eksempelvis fra en fredet skov, hvilket ikke gør det mindre bureaukratisk tungt, fortæller han.

Hvis man ikke er i folketinget, og selv må punge ud kostede de udsolgte partoutbillet 1.995 kroner.  

- Jeg synes, det er at tage den smålige hat på, hvis man ser det som en slags smørelse. Vi vil rigtig gerne ud og fortælle om vores arrangement, og det synes jeg, vi gør allerbedst ved at invitere de politikere, der har med det at gøre, de kan jo selv købe en billet, men jeg ser det som en del af deres erhverv. Jeg synes, de skal have frit lejde. Det andet er for småligt.

Det er andet år i træk, at folketingspolitikerne bliver inviteret på Smukfest. Claus Visbye har ikke det nøjagtige tal for, hvor mange politikere, der tog imod tilbuddet sidste år, men fortæller, at det var under ti. Og oftest er der tale om, at de kommer en halv dag, påpeger han.