Folkeskole i Ry er i chok: Vi er chokerede og rystede

Viceskoleleder på Mølleskolen i Ry er meget berørt af alvorlig sag om elev, der er blevet forbrændt af benzin

01:24

Stemningen er meget trykket på Mølleskolen i Ry tirsdag, efter det er kommet frem, at fire drenge på skolen har hældt brændende benzin ud over en femte elev. Et kriseberedskab er taget i brug.

- Vi er chokerede og rystede og kede af det på alle børnenes vegne. Det er virkelig trist, når en konflikt løber nogen af hænde, som den her er, siger viceskoleleder på Mølleskolen, Alma Schack Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Fængslet i fire uger: Unge hældte brændende benzin på dreng

Hun fortæller, at alle på skolen er meget berørte af situationen.

- Mine tanker går til alle de implicerede, som jeg tænker på, hvordan vi igen kan etablere et godt forhold imellem. Det er jeg bekymret for, om vi kan, siger Alma Schack Andersen.

Hun ved ikke mere om selve sagen, end hvad Sydøstjyllands Politi har været ude med. Herfra lyder det, at de fem drenge mødtes mandag aften et sted i Ry, hvor de fire af dem så hældte en brændende flaske med benzin ud over den femte dreng, der er af afghansk afstamning. Han er i kritisk tilstand, men skulle være uden for livsfare.

Læs også Mand fik besøg af to vrede gæster med et baseballbat

- For os virker det til, at det kommer helt ud af det blå. Vi ved ikke mere på nuværende tidspunkt om, hvad de er blevet uvenner over. Der er lige nu ikke oplysninger, der tyder på, at konflikten har med drengenes forskellige etnicitet at gøre. Intet tyder på racisme, sagde vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen, tidligere på dagen.

Mølleskolen har fået hjælp fra Skanderborg Kommunes nødberedskab, der kommer ud og hjælper børnene, lærere og andre, der er berørte af sagen.

Du kan se interview med Alma Schack Andersen øverst på siden.