Første dag med Småfest: Rammerne er mindre, men festivalstemningen er i top

Erstatningen til Smukfest - Småfest - er nu officielt skudt i gang. I dag spiller Jung, Fyr & Flamme og Scarlet Pleasure.

Efter Smukfest blev aflyst for andet år i træk, var det en kæmpe mavepuster for arrangørerne af festivalen.

Men de lod sig ikke slå ud - og fredag klokken 15 kunne de i stedet slå dørene op for det første af deres fem alternative endagsarrangementer - Småfest.

- Vi har virkelig været igennem en hård kamp for at komme hertil med to festivalaflysninger og restriktioner. Men at stå her i dag og se, at vi kan udkomme på denne her måde og få lov til at lægge så mange kræfter i det her arrangement, som vi overhovedet kan, har været en fantastisk fornemmelse, siger talsmand for Smukfest, Søren Eskildsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu åbner vi, og det føles godt.

VIDEO: Hør Småfest-deltager Dennis Riis fortælle om sine forventninger til arrangementet.

TV2 ØSTJYLLAND's reporter på stedet melder om en festivalstemning, der er helt i top, selvom rammerne er mindre. Derudover er de traditionelle festivalfadøl lige så store, som de plejer at være - og sikkert også ligeså gode.

Program fredag d. 30. juli

Småfest fredag bliver afholdt fra kl. 15 til 2, og det bliver udelukkende med danske artister. Der er i alt 1.000 deltagere på Skovlunden i Skanderborgs bøgeskov, og det er maks kapacitet til hvert endagsarrangement. I 2019 var der i gennemsnit 36.000 gæster pr. dag til Smukfest.

Dejligt med lidt Smukfest stemning

Én af de 1.000 deltagere til det første Småfest arrangement er Helena Riis. Hun har været på Smukfest minimum 10 gange, og havde også partout-billet til både 2020 og 2021.

- Det er dejligt bare at få lidt af stemningen igen. Vi havde håbet at kunne komme til Smukfest, men nu må vi nøjes med det her, og så håber vi, at den rigtige smukfest vender tilbage til næste år, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Helena Riis håber, at Småfest kan give noget af den stemning, som hun savner fra Smukfest. Helena Riis er nr. 2 fra venstre på billedet.
Helena Riis håber, at Småfest kan give noget af den stemning, som hun savner fra Smukfest. Helena Riis er nr. 2 fra venstre på billedet.

Der er i alt 5.000 billetter til Småfest, og de blev udsolgt på blot 18 minutter.

Grundet corona-restriktionerne er der ikke mulighed for campere til Småfest, og sidste udskænkning til arrangementerne er kl. 01.00.

De fire kommende endagsarrangementer afholdes lørdag d. 31. juli, torsdag d. 5. august, fredag d. 6. august og lørdag d. 7. august.