Flere penge i kommunekassen

Skanderborg Kommune oplever en positiv udvikling på flere fronter

01:51

1 af 2

Der er god grund til at smile på gangene på rådhuset i Skanderborg. Det går nemlig overraskende godt med kommunens økonomi.

Skanderborg Kommune havde forventet et underskud på knap 26 millioner kroner i 2014, men kom i stedet ud af året med et overskud på 41 millioner kroner.

Den positive udvikling skyldes ifølge borgmester Jørgen Gaarde (S) primært effektivisering:

- Når de (medarbejderne, red.) er rigtig gode til at passe på pengene og bruge dem med stor omtanke, så bliver der lidt penge tilbage, og det er dem, vi nu har liggende i kassebeholdningen,

Det er kun pengebeholdningen, der vokser i Skanderborg. I 2014 steg indbyggertallet med 600 personer, hvilket svarer til en procent.

Dermed får kommunen flere skattekroner i kassen og får samtidig sat skub i daginstitutioner og skoler. En del af overskuddet skal derfor gå til institutionerne.

- Det gør, at der i det hele taget er en optimisme og positivitet til stede, lyder det fra borgmesteren.

Selvom pengene er blevet flere i løbet af det seneste år, er borgmester Jørgen Gaarde mere afdæmpet omkring budgettet for næste år, hvor han forudser færre penge blandt andet på grund af den udligningsordning, som gør, at landets fattigste og rigeste kommuner skal fordele pengene imellem.

Du kan se, hvad borgerne og forretningslivet i Skanderborg siger til, at der er flere penge i kommunekassen, i tv-indslaget øverst i artiklen.