Flere kan måske snart samles til udendørs idræt: - Det giver en kæmpe mulighed

Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 20 personer ved udendørs idræt og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Sådan lyder anbefalingen fra en ekspertgruppe mandag aften.

Der er måske lys forude for de aktive og sportsglade. 

Mandag aften kom sundhedsmyndighederne med deres anbefalinger til, hvilke steder man kan genåbne den 1. marts, og her er udendørs idræt og foreningsaktiviteter i organiseret regi blandt andet nævnt. Her indstilles det, at forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 20 personer. 

Og det er noget, som falder i god jord hos idrætsklubberne. 

- Hvis vi kan hæve antallet fra 5 til 20, så kan det løsne op for, at vi kan komme i gang med udendørsidrætten igen, og det vil vi sindssygt gerne, siger Ulrik Laursen, der er formand for Stilling Idrætsforening til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:  

-  Vores børn, medlemmer og trænere lider et stort afsavn, og er begejstret for udsigten til at komme i gang igen. 

Hævet forsamlingsloft kan give mange muligheder  

Idrætsforeningen tilbyder både håndbold, fodbold, badminton, gymnastik, fitness, tennis, cykling og løb, men alle aktiviteter har været lukket ned siden forsamlingsforbuddet blev sænket til 5 personer i starten af januar måned. 

- Der er ingenting, som kører lige nu. De fem personer er jo inklusiv en træner, så det er kun fire personer, og hvis vi så har et hold på nogle og 20 og én træner, så skal der lige pludselig bruges 5 trænere samtidig med, at de skal fordeles over store kvadratmeter. Det giver ingen mening, siger Ulrik Laursen. 

quote Det giver en kæmpe mulighed for, at vi kan sætte for eksempel vores cykelklub og udendørs fodbold i gang igen under de restriktioner, som stadig er der.

Ulrik Laursen, formand, Stilling Idrætsforening

Men hvis forsamlingsforbuddet bliver hævet til 20 personer, så giver det væsentligt flere muligheder. Også i forhold til de muligheder der var, da forsamlingsforbuddet var 10 personer, før de skærpede restriktioner for udendørsidrætten kom i januar. 

Det fortæller formanden for idrætsforeningen. 

- Det giver en kæmpe mulighed for, at vi kan sætte for eksempel vores cykelklub og udendørs fodbold i gang igen under de restriktioner, som stadig er der. 

- Det er væsentligt nemmere at gøre end tidligere, hvor vi måtte lave holdtræning for 10 personer. Det er svært at træne et hold, hvor de skal spille 11 på banen, for hvem skal man så sortere fra? Forklarer han. 

Afventer nærmere retningslinjer  

Om der kan laves tiltag for de idrætter, som foregår indendørs i klubben som for eksempel håndbold og badminton, så de også kan afvikles udenfor, kan formanden endnu ikke svare på, da det stadig er for usikkert, hvordan de klare retningslinjer bliver, hvis udendørsidrætten og foreningsaktiviteterne kommer med i genåbningen fra på mandag. 

- Vi retter os efter de retningslinjer, der bliver meldt ud i forhold til, hvordan der skal trænes. Vi afventer hele tiden, hvad vores hovedforbund og specialforbund melder ud, siger han. 

Partierne skal på baggrund af beregningerne tirsdag drøfte, hvordan Danmark skal genåbne.

Onsdag vil regeringen melde ud, hvilke restriktioner der fortsætter, og hvilke der bliver lempet, når de efter planen udløber 28. februar. 

-  Vi er klar til at åbne lige så snart, de melder ud, at vi må, lyder det fra Ulrik Laursen.