Festivalarmbånd omdannes til skosåler

De mange armbånd fra Smukfest 2020 har ligget og ventet på at blive brugt. Nu omdanner aarhusiansk skovirksomhed armbåndene til skosåler i en ny Smukfestsko.

Mange tusinde personer havde købt et festivalarmbånd til Smukfest, da festivalarrangørerne pludselig måtte aflyse på grund af coronarestriktioner.

Men de mange armbånd skal dog ikke ligge ubrugt i en kasse i kælderen.

Smukfest har nemlig indgået et samarbejde med den aarhusianske skovirksomhed WODEN, hvor de vil omdanne blandt andet festivalarmbånd til skosåler.

- Vi stod tilbage med en hel masse armbånd og tænkte, at der måtte være en anden måde at bruge dem på. Så sad vi og pingpongede lidt med dem fra WODEN, og lige pludselig gik det rigtig hurtigt, siger Allan Baunsgaard, der er partnerskabsansvarlig hos Smukfest til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er cirka syv armbånd i hver skosål.
Der er cirka syv armbånd i hver skosål. Foto: Woden.dk

Det er andet år i træk, at gæsterne til Smukfest har måttet se langt efter fadøl og høj musik, så det betyder meget for den partnerskabsansvarlige, at de kan give lidt af stemningen tilbage til de mange festivalhungrende østjyder.

- Kan vi give vores trofaste gæster en lille smule af den stemning, som der plejer at være på festivalen, så er vi glade. Vi håber at kunne bringe gode minder tilbage til gæsterne, siger Allan Baunsgaard.

Kun fantasien sætter grænser

Tusindvis af armbånd bliver derfor nu klippet op, makuleret og støbt i gummisålerne på tre typer af sko.

- Det er klart, at det er ikke det her, der redder verden, men det er helheden af alt, vi gør, der rykker og gør en forskel. Vi håber at kunne være med til at sætte fokus på, hvad der er muligt inden for genanvendelighed, siger Carsten Holm, ejer af WODEN.

Det er ikke kun de ubrugte festivalarmbånd, der får nyt liv. Som en del af samarbejdet har de nemlig valgt at skrotte de almindelige skoæsker for i stedet lavet muleposer af scenepresenningen fra den gamle bøgescene.

- Det er et lille element, der skal være med til at give et smil på læben hos gæsterne, siger Carsten Holm.

En del af den gamle bøgescene bliver nu brugt som mulepose i stedet.
En del af den gamle bøgescene bliver nu brugt som mulepose i stedet. Foto: Woden.dk

Ifølge både Allan Baunsgaard og Carsten Holm bliver det nok ikke det sidste, vi har set til samarbejdet mellem de to parter.

- Sammen med WODEN er vi lige nu i fuld gang med at se på, hvad der kan lade sig gøre næste år. Vi vil gerne være nogen, der tør tage chancen, så det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Allan Baunsgaard.

Indtil videre producerer WODEN 1800 par sko, hvor der indgår cirka syv armbånd per par. 

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste