Festival vil kigge på sikkerheden

Der er brug for at kigge på sikkerheden på scenen, hvor en Kim Larsen-koncert torsdag blev afbrudt på Smukfest i Skanderborg

Der er ingen tvivl om, at Smukfest-ledelsen undervurderede interessen for den garvede musiker Kim Larsens sange, da han torsdag aften spillede på Rytmescenen.

Sådan lyder udmeldingen fra festivalens formand, Claus Visbye, efter at man kortvarigt måtte afbryde koncerten, fordi flere personer fik det ubehageligt.

Claus Visbye understreger, at man nu vil kigge på sikkerheden omkring Rytmescenen.

Se: Kim Larsen-koncert afbrudt

- Det viste sig, at det var en fejlplacering, at holde Kim Larsen-koncerten på Rytmescenen. Der var rigtig mange mennesker, og der opstod derfor et tryk især omkring indgangen til scenen, siger Claus Visbye til Ritzau og tilføjer:

- Indgangen til scenen er helt sikkert noget, vi skal have kigget på, fordi måden, man kommer ind til scenen på, fungerer ikke optimalt, lyder det.

Claus Visbye har i kølvandet på torsdagens episode mødtes med andre dele af festival-ledelsen for at evaluere på koncerten, der altså måtte afbrydes i omkring fem minutter.

Se: Smukfest ked af afbrudt koncert

På mødet stod det klart, at der er brug for at kigge på sikkerheden, men også, at problemet ikke nødvendigvis kun har noget at gøre med antallet af mennesker.

- Det handler mere om mulighederne for passage end om antallet af gæster. Og i forhold til passage må vi konstatere, at vi skal kigge på området omkring Rytmescenen, siger Claus Visbye.

Torsdagens Kim Larsen-koncert har fået flere til at henvise til forrige års koncert med Prince, hvor der også var flere, der fik det dårligt, og hvor sikkerheden fik kritik.

- Siden Prince-koncerten har vi arbejdet rigtig hårdt på vores logistik, og vi har lavet en masse nye tiltag for at øge sikkerheden, siger Claus Visbye, der altså i samme ombæring erkender, at der stadig er arbejde at gøre for at øge sikkerheden yderligere.

Han oplyser, at man i øjeblikket stadig ikke har fået henvendelser om nogen personskader.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn