Festival præsenterer mobil verdensnyhed

Skanderborg Festival kan i år præsentere noget af en verdensnyhed i form af en nyudviklet "Smukfest Applikation" til iPhone.

Smukfest Applikationen, der gratis kan downloades fra den 1. juli via iTunes, og som er udviklet i samarbejde med det århusianske firma Kiloo Apps, er fyldt med både praktiske oplysninger og sjove gimmicks. Det skriver netavisen mja.dk

Den kan blandt andet hjælpe festivalfolket med at planlægge, hvilke af de 160 artister på festivalen, de skal se, skriver mja.dk Den indeholder et detaljeret kort over hele festivalpladsen, og man vil kunne se, hvor andre Smukfest App-brugere befinder sig på pladsen.

Man kan også få festivalaktuelle vejrudsigter, praktiske oplysninger om parkeringsforhold og offentlig transport til og fra festivalen.

- Man kan sågar styre Grundfos-vandblomsterne ved Søbadet og få dem til at sprøjte, når ens venner går forbi dem på badebroen. Man kan også få den horisontale vindmølle ved Rytmehans Scenen til at dreje rundt ved at puste i sin telefonen - jo flere der puster i deres telefon, jo hurtigeredrejer vindmøllen rundt, fortæller festivalens kreative topchef, Jonas Hallberg, til netavisen mja.dk.