Festival blæst bagover: Billetter udsolgt på 18 minutter

Holdet bag Småfest i Skanderborg er enormt glade efter formiddagens billetsalg, der gik over al forventning.

Småfest er for de hurtige.

Og det tyder på, der var mange, der var hurtige, men ikke helt hurtige nok, da onsdagens billetsalg til de alternative festivaldage gik i luften klokken 10.

For på blot 18 minutter var de 5.000 billetter fuldstændig udsolgt.

Det fortæller Søren Eskildsen, der er talsmand for festivalen.

- Det gik over al forventning. Det føles fuldstændig vildt. Vi er enormt glade, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

En kæmpe forløsning

De alternative festivaldage erstatter sommerens Smukfest. Det bliver fem endagsarrangementer med store danske musikere i Skovlunden i Skanderborg i slutningen af juli og starten af august.

- Vi har lagt alle vores kræfter i at lave det bedste, vi kan ud fra de rammer, vi har, så det er en kæmpe forløsning at mærke den store opbakning, der har været, siger Søren Eskildsen.

Der var 1.000 billetter til salg til hver af de fem dage, og hver person kunne købe maksimalt fire billetter. Søren Eskildsen kan ikke oplyse præcist, hvor mange der sad i kø til billetsalget.

- Jeg tror ikke, der var helt så mange i kø som til en vanlig Smukfest, men der var overvældende mange. Vi er helt blæst bagover i forhold til den opbakning og efterspørgsel, der har været, siger han.

Det er helt bevidst fra festivalens side, at der kun er 1.000 billetter til hver af de fem koncertdage, selvom restriktioner tillader op til 5.000 gæster i afgrænsede arealer á 1.000 personer. 
- Vi ønsker ikke at sætte folk i bur og skille folk ad, men derimod at samle og give et stykke af anti-dagligdag, som vi kender det, siger talsmand Søren Eskildsen.
Det er helt bevidst fra festivalens side, at der kun er 1.000 billetter til hver af de fem koncertdage, selvom restriktioner tillader op til 5.000 gæster i afgrænsede arealer á 1.000 personer. - Vi ønsker ikke at sætte folk i bur og skille folk ad, men derimod at samle og give et stykke af anti-dagligdag, som vi kender det, siger talsmand Søren Eskildsen.

Bliver helt fantastisk

Nu glæder Søren Eskildsen og resten af holdet bag Småfest sig til, at festen løber af stablen om en måned.

- Vi er så mange, der savner at lave en fest for vores gæster. Rigtig mange har gjort alt, hvad de kunne, for at Småfest bliver helt fantastisk, siger han.

Søren Eskildsen har et løfte til de, der ikke nåede at få billet til Småfest.

- Vi ville ønske, at vi kunne holde fest for alle, der havde lyst til at komme. Vi lover, at Smukfest 2022 er værd at vente på, siger han.

Småfest afholdes i perioden 30. juli til 7. august og byder på koncert med blandt andet D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy og Suspekt. Læs hele musikprogrammet her

I videoen herunder kan du se mere om det alternative festivalarrangement. 

SmukFest, som vi kender den, er aflyst for andet år i træk. Men nu har arrangørerne bag stablet et mere corona-sikkert alternativ på benene. Koncerterne bliver til glæde for langt færre gæster end normalt, men festivalens talsmand glæder sig over, at et eller andet trods alt kan lade sig gøre. Billetterne til Småfest bliver sat til salg på onsdag.