Familie ramt af pres på sygehuse - begge sønners operationer er udskudt

Akut- og børneafdelinger er pressede, og det resulterer i, at operationer bliver udsat.

Der er et massivt pres på akut- og børneafdelinger i Region Midtjylland, hvilket har resulteret i, at planlagte operationer af børn bliver udsat. 

En af dem, som mærker til dette, er Maria-Louise Øst og hendes familie.

Begge hendes sønner, på henholdsvis fem og otte år, har operationer i vente. Men de er nu begge blevet udsat til 2022.

Familien har prøvet at få aflyst operationer før, da drengene over flere omgange har været tilknyttet hospitalet. Men denne gang er det anderledes.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende før. Jeg ved ikke, hvor jeg skal rette mine henvendelser. Vi oplever også, at sundhedspersonalet er pressede. Det påvirker os sindssygt meget, siger Maria-Louise Øst til TV2 ØSTJYLLAND.

Begge Maria-Louise Østs sønner, på henholdsvis fem og otte år, har operationer i vente. Men de er nu begge blevet udsat til 2022.
Begge Maria-Louise Østs sønner, på henholdsvis fem og otte år, har operationer i vente. Men de er nu begge blevet udsat til 2022. Foto: Privatfoto

Operation var sat til i dag 

Hendes femårige søn har et medfødt handicap, der gør, at han blandt andet ikke kan gå, fordi hans sener er for korte.

Med operationen er håbet at forlænge hans sener, så han på sigt kan lære at gå. Operationen var sat til i dag, men er nu udsat til juli næste år.

Ligeledes er operationen for hendes otteårige søn udsat til marts i stedet for november i år. Han har såkaldte bruskgevækster omkring leddene, som giver smerter i hænderne. Det gør det svært at skrive og kaste bolde.

- Vores søn er knust. Han har daglige smerter og vågner indimellem af smerter om natten, siger Maria-Louise Øst.

- Jeg håber, der er nogen, der tager det ekstremt alvorligt. Tiden løber fra børnene. De vokser fra os og fra systemet, siger Maria-Louise Øst.
- Jeg håber, der er nogen, der tager det ekstremt alvorligt. Tiden løber fra børnene. De vokser fra os og fra systemet, siger Maria-Louise Øst. Foto: Privatfoto

Stor frustration og bekymring

At drengenes operationer nu er udskudt til næste år, er til stor frustration for familien. De er pressede og bekymrer sig om, hvorvidt de udskudte operationer kan forværre drengenes helbred, og om det kan få konsekvenser på sigt.

- Særligt er vi bekymrede for, om aflysningerne medfører, at vores børns udfordringer forværres, og om chancen for at opnå et godt resultat af deres operationer bliver mindre, fordi de ikke udføres rettidigt, siger Maria-Louise Øst.

På baggrund af de udskudte operationer har familien også forsøgt at få fat i Patientkontoret men uden held. Tilbage sidder Maria-Louise Øst med spørgsmålet om, hvorfor man ikke har grebet ind noget før.

- Jeg håber, der er nogen, der tager det ekstremt alvorligt. Tiden løber fra børnene. De vokser fra os og fra systemet, siger Maria-Louise Øst.

Familien understreger i forbindelse med deres historie, at de har stor respekt for det sundhedsfaglige personale og den indsats, de leverer.