Fællesskab kun for mænd: - For os der fylder godt i terrænet

Det er lettere for mænd at dyrke motion, når de er sammen om det. Flere fællesskaber med mænd skyder op rundt omkring i Østjylland

02:01

Det kan nogle gange være svært at komme op ad sofaen og slæbe sig selv ned til fitnesscenteret. Det synes Henrik Lyngsø Rasmussen fra Ry også.

- Det med at møde op til en træning, hvor der står en instruktør, der ligner en fiberspringning og hopper og springer, som om alting er nemt. Der er ikke noget, der er nemt, når man vejer for meget, siger Henrik Lyngsø Rasmussen.

Og hvad er en rigtig mand? Det er sådan en som mig - en der spiser sig mæt hver aften. Og som fylder godt i terrænet.

Henrik Lyngsø Rasmussen.

Der kan de helt små ting være en udfordring, hvis man er overvægtigt.

- Det der med at bukke sig ned og binde sine sko, det er en hård belastning, så har du både strakt ud og varmet op.

Derfor vil han starte et mountainbikefællesskab for mænd, hvor de kan træne sammen – som kun er for ”rigtige”-mænd.

- Og hvad er en rigtig mand? Det er sådan en som mig - en der spiser sig mæt hver aften. Og som fylder godt i terrænet. Hvis man skal kigge på det på en anden måde, så er det en overvægtig mand. Og hvis man skal være rigtig ond, så er det dét, man kalder en tyk mand, siger Henrik Lyngsø Rasmussen.

Klubben skal hedde ”Rigtige mænd cykler mountainbike”.

Godt for krop og sind

Ifølge direktør for DGI Østjylland, Flemming Poulsen, er der i disse år opstået flere træningsfællesskaber for mænd og for andre grupper. En del af dem har DGI hjulpet på vej. 

Læs også Nicole trænede sig ud af depression: Nu hjælper hun andre unge

Flemming Poulsen ser fordele i, at mennesker kan samles i træningsmiljøer, hvor det ikke nødvendigvis behøver handle om at vinde eller være den bedste.

- Der er mange måder at være sund på. Det betyder også meget at være psykisk sund og social sund.  Og det kan disse fællesskaber give, selvom udgangspunktet er et andet, end man for eksempel kender for en sportsklub eller et fitnesscenter, siger han til TV2 ØSTJYLLAND

”Rigtige mænd cykler mountainbike” skal først starte op i Ry og senere også i Aarhus.

Vægttab i anden række

Der er flere grunde til, at mountainbike er den perfekte sportsgren, når man skal i gang med at dyrke motion.

- Cykling har den fordel, at vi ikke belaster vores led, som man gør, når du spiller fodbold eller håndbold, og vores led er i forvejen overbelastet, når vi vejer som vi gør, siger Henrik Lyngsø Rasmussen. 

Læs også VIDEO: De her børn er mere morgenfriske end de fleste

Motionen er vigtig for de mænd, der skal køre mountainbike, men sammenholdet er det foretrukne.

-Det giver noget kammeratskab, det giver velvære og på den måde, vil det også give vægttab henad vejen. Det er ikke et vægttab som er primært. Det primære og kammeratskab og sammenholdet, siger Henrik Lyngsø Rasmussen.

Han forventer, at holdet er oppe at køre i april.