Et "vandtastisk" eksporteventyr

Østjyske vandteknologivirksomheder skal fordoble eksporten frem mod 2025

02:23

1 af 2

Et nyt eksporteventyr er under opsejling i Østjylland, hvor flere af verdens førende virksomheder inden for vandteknologi hører hjemme.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har nemlig en vision for vandteknologivirksomhederne: Ambitionen er, at den danske eksport skal fordobles inden 2025, og det skal skabe op mod 4.000 arbejdspladser:

- Det vurderer jeg, er muligt, for der er internationalt en stigning på efterspørgslen på denne her teknologi. Vi skal huske på, at vandmangel og udfordringerne omkring vand - spildevandsrensning, drikkevand - er meget store globalt, siger Kirsten Brosbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En udfordring, man gerne giver sig i kast med på en af vandteknologivirksomhederne, Silhorko fra Skanderborg:

- Jeg vil sige, vores fordobling af eksporten i 2025 forventer jeg i hvert fald, at vi leverer vores del til. Det har vi gjort de sidste ti år, og det kommer vi også til de næste ti år, siger Silhorkos direktør Torben Buhl.

I dag var Kirsten Brosbøl på besøg på vandteknologivirksomheder i Østjylland for at blive klogere på, hvad det er Østjylland kan med vand. Se mere i indslaget øverst på siden.