Endnu en sur smiley: Sorte belægninger, skimmelsvamp og cigaretskod på gulvet

Det kniber stadig med at få en glad smiley hos Hårby Slagter.

Ansamlinger af lyserød skimmellignende vækst, sorte belægninger på selve frostrummet og cigaretskoder på gulvet. Rengøringen var mildest talt til den dårligere side, da Fødevarestyrelsen den 14. juli besøgte Hårby Slagter i Skanderborg.

Kontrolbesøget var det fjerde siden oktober sidste år, fordi der tidligere har været problemer med både håndtering af fødevarer samt med rengøringen. Tre ud af de fire besøg har givet anmærkninger, bøder og politianmeldelser, og nu er den altså gal igen.

Ifølge Fødevarestyrelsens rapport er det særligt problemer med gamle produktrester, som har givet anledning til den sure smiley. Ud over de mørke belægninger og gamle produktrester, noterede Fødevarestyrelsens folk sig også, at der var mørkt vand i fliser, som var gået i stykker, i pølsemageriets kølerum.

Ifølge rapporten havde virksomheden følgende bemærkninger til observationerne: "Lokalerne er brugt og der er slidtage på dem. Vi gør dem rene."

Er gået i gang med det samme

Til TV2 ØSTJYLLAND uddyber ejer Niels Juul Nielsen.

- Meget af det er udvendigt på nogle døre og har ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre. Vi er gået i gang med rengøring med det samme.

Han ærgrer sig over, at der igen er sur smiley efter et besøg. I februar lykkedes det nemlig at få en glad smiley.

- Det har været ferietid, og vi har haft nogle store arrangementer og har været optaget med andet, så jeg har ikke været helt obs på det. Og så har de ikke sørget for at have styr på det. Men der er blevet rettet op lige med det samme, fortæller Niels Juul Nielsen.

Han har flere gange tidligere været i myndighedernes søgelys. I 2015 gik han konkurs med virksomheden Hårby Slagterhus, som i 2013 var centrum i en skandalesag om hestekød, som var blandet i hakket oksekød uden at kunderne fik besked.