En høj bøvs er altid sjov: Børn filmer deres hverdag

Film taget på tablets er med til at bygge bro mellem hjem og dagtilbud

01:53

Ipaden er med på legepladsen, rundt om bordet med madpakkerne og når der lægges puslespil. Børnene filmer hver dag sig selv og hinanden, så forældrene hjemme kan se, hvad børnene laver i, når de er i børnehave.

Nogle ting går aldrig rigtig af mode blandt børn.

Vandpytter, mudder, regnorme og at slå en bøvs er altid sjovt.

Læs også Politik i børnehøjde: Oliver på seks år ved godt, hvad et byråd er

Således også for børnene i daginstitutionen Rosenvænget i Hørning, hvor børnene er blevet udstyret en iPad.

iPaden er med overalt

iPaden er med rundt på legepladsen, når de spiser mad og lægger puslespil.

Hver dag filmer børnene sig selv og hinanden, så forældrene hjemme kan se, hvad børnene laver, når de er i børnehave.

Læs også Lola Jensen: Guide til iPad-fri ferie med børn

- Hovedformålet er at være med til at bygge bro mellem dagtilbud og hjem. Derudover oplever vi børn, som synes, at det simpelthen er så spændende at være med til at vise deres hverdag, siger Jeanette Bonde Smidt, der er dagtilbudsleder i Hørning Dagtilbud.

Tablets i institutioner

En tredjedel af børn mellem tre og seks år har deres egen tablet derhjemme. Og en stor del har også adgang til tablet, når de er i daginstitution.

Mine børn siger ikke så meget. Hvis jeg spørger dem, hvad de har lavet, så svarer min søn, at han har leget med biler. Og det er uanset, hvad han har lavet.

Pernille Gabel, forælder

Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov svarer 42 procent af forældrene til børn i kommunale børnehaver, at der er tablets i deres barns institution.

- Man skal ikke være bange for, at børn ikke kan danne sig egne billeder. tværtimod kan det her være med til at få børn til at blive endnu bedre til at fortælle, fordi det lige kan give nogle støttepunkter og små kroge ind i dialogen, som børn og voksne kan bruge sammen, siger Stine Liv Johansen, der er lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

Har altid leget med biler

Pernille Gabel forælder i Hørning Dagtilbud, og hun er glad for brugen af tablets i daginstitutionen.

02:47

VIDEO: Elever på Stilling Skole har indført to pauser hver dag med stille musik og mindfulness.

Luk video

- Mine børn siger ikke så meget. Hvis jeg spørger dem, hvad de har lavet, så svarer min søn, at han har leget med biler. Og det er uanset, hvad han har lavet. Så jeg får det ud af det, at jeg har nogle konkrete billeder, jeg kan vise dem, og så kan vi snakke om det. Det giver dem et bedre sprog om, hvad de har lavet, siger Pernille Gabel.

Øverst i artiklen kan du se mere om tablets i daginstitutioner.