Elever i Skanderborg skulle lære om adfærd på sociale medier

Mobning på sociale medier er i stigende grad et problem blandt unge mennesker

04:20

Eleverne fra 10. klasse i Skanderborg skulle onsdag lære om adfærd på de sociale medier. Det skulle de blandt andet fordi, det er et af de steder, der foregår meget mobning blandt unge mennesker.

- Den store mission med det her dagstema, hvor vi både har foredragsholder på, og vi også efterfølgende diskuterer det i klasserne, det er, at de sociale medier er kommet for at blive. Facebook er ikke skyld i, at der foregår mobning, snapchat er ikke skyld i, at der bliver delt billeder, det er platforme. Det er brugerne, det er dig og mig og de unge mennesker. Så de skulle gerne gå hjem med en fornemmelse af, at det der dem, der skal være opmærksomme på deres adfærd, siger leder for 10. klasserne i Skanderborg Kommune, Anders Jepsen. 

Læs også Bikere samlet i Fængslet til kamp mod mobning

Eleverne i Skanderborg skulle blandt andet have et oplæg om, hvordan man gebærder sig på de sociale medier. Det var ekspert i sociale medier Anders Sevelsted, der talte til 10. klasserne.

- Mit budskab er, at man skal tænke sig om, og det er svært, men hvis vi sørger for i fællesskab at tænke os om, fordi medierne er som regel ikke problemet, det er som regel adfærden, der er problemet. Unge mennesker har ikke den adfærd endnu, som gør, at de kan skille skidt fra kanel, så de skal have hjælp af deres forældre og lærerne. Men vi ved, at de unge mennesker ikke bare tager imod kommandoer fra deres forældre og lærere, så vi skal i dialog omkring det her, siger Anders Sevelsted.