Elever efterlyser bevægelse

Erfaringerne efter 100 dage med skolereform

03:42

1 af 2

Der er ikke nok bevægelse i undervisningen. Sådan lyder meldingen fra eleverne i 9.A på Morten Børup Skolen i Skanderborg, som TV 2 | ØSTJYLLAND har fulgt siden starten af den nye skolereform.

Her godt tre måneder inde i den nye skole er både lærere og elever på skolen godt i gang med at finde sig til rette i den nye skolereform - men i 9.A drømmer eleverne om mere fysisk aktivitet i timerne.

- I starten skulle vi rigtigt være aktive, og der blev man virkelig sådan ramt af det, men nu synes jeg, det er begyndt at fade lidt ud igen, fordi det er begyndt at blive hverdag, hvis man kan sige det sådan, siger Mia Thim Kastrup fra 9.A til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Træt af skolereform

Men ifølge lærer og læsevejleder på skolen Mette Kruse Mikkelsen tager det mere end 100 dage at implementere tankerne i den nye skolereform fuldt ud:

- 100 dage er jo ingenting. Vi kan ikke vende et mindset i løbet af 100 dage, og så tænke, at nu er det så den skole, vi har. Vi har stadig rigtig meget med os fra de gamle tanker, den gamle skole.

Se mere i videoen øverst på siden, og hør flere af de erfaringer, man har gjort sig i forbindelse med skolereformen på Morten Børup Skolen.