- Det er godkendt på forhånd

Politiker utilfreds med dobbeltfestival

Størstedelen af byrådet i Skanderborg Kommune er positive over for planerne om en udvidelse af Smukfest.

En udvidelse, der kan betyde, at festivalen fra 2016 vil brede sig over to uger i stedet for en, som det er tilfældet i dag.

I hvert fald stemte hele 26 ud af 29 byrådsmedlemmer i går for tilkendegivelsen om, at lade Smukfest arbejde videre med planerne om to festivaler.

Et af de tre byrådsmedlemmer, som valgte at stemme imod, var Martin Frausing Poulsen (DF). Han er overordnet set positiv over for at udvikle festivalen, men forholder sig skeptisk omkring måden, det bliver gjort på.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Når vi allerede har tilkendegivet, at vi synes, det er en god idé, så er der jo ingen idé i borgerinddragelse, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Intet er sikkert endnu

Hvis det stod til Martin Frausing Poulsen, skulle borgerne være inddraget før, byrådet valgte at stille sig positiv over for festivalens plan.

Derudover frygter han, at borgerne i Skanderborg vil blive for generet af, at festivalen strækker sig over to weekender. Nogle år kan det eventuelt betyde, at campingområdet åbner allerede i begyndelsen af juli:

- Det er den bedste tid på året, at skanderborgenserne ikke kan bruge området, siger Martin Frausing Poulsen.

Ifølge borgmester Jørgen Gaarde (S) er intet dog endeligt godkendt endnu. Der kan fortsat ske ændringer i planerne, og derudover er det også op til myndighederne at tage stilling til planerne for eksempel i forhold til udarbejdelse af en miljøundersøgelse.

- Vi venter stadig på at modtage ansøgningen fra Smukfest, siger han.