Derfor er de vilde med Smukfest

Se, hvorfor to festivalgængere mener, Skanderborg-festivalen er bedst

02:31

1 af 2

Hvert år sætter Jesper Callesen og Ricco Jensen kryds i kalenderen ved den anden weekend i august.

De er blandt de garvede festivalgængere til Smukfest, som år efter år vender tilbage til bøgeskoven i Skanderborg for at feste, drikke og lytte til musik.

Se: Her åbner Smukfest

Begge bor de i Skanderborg, så det er jo så nemt at komme derhen, lyder en del forklaringen.

En anden del er, at de er vilde med netop Smukfest, fordi den ifølge de to herrer kan noget som hverken Roskilde, Northside Festival, Tinderbox eller nogle af de andre store festivaler kan:

- De kan festen. Jeg tror også, det er derfor, man kalder det Smukfest. Det er, fordi det er først og fremmest en fest, hvor de andre måske mere er festivaler, hvor musikken prioriteres højest, siger Ricco Jensen.

Større musiknavne

Den betragtning er hans kammerat Jesper Callesen enig i. Han glæder sig hvert år til gensynet med gamle venner og til at nyde den afslappede stemning.

- Vi står her og drikker en pilsner, mens 'Hej Matematik' spiller, fortalte Jesper Callesen onsdag.

De to venner er enige om, at Smukfest ikke ændrer så meget - og det er både godt og skidt. Godt, hvad angår stemningen, men ikke musikken.

Se også: - Vi vil have Walther tilbage

Smukfest trænger ifølge Jesper Callesen og Ricco Jensen efterhånden til nogle stærkere, større musiknavne på plakaten.

Til gengæld er de positive omkring festivalens Live Camp, som i dagene op til festivalstart giver forholdvis ukendte, talentfulde kunstnere mulighed for at optræde for et publikum.

Hør, hvem de to festivalgængere glæder sig allermest til at høre i år og hvem de godt kunne tænke sig at høre på Smukfest i videoen øverst i artiklen.