Danmarks største Helmig-fan: Venter gerne seks timer i kulden

Pia Sørensen Vejle har elsket Thomas Helmigs musik, siden hun var barn. Nu går hun forrest i fanklub og har fået en tatovering.

Gågaden i Aarhus ligger øde hen, da Pia Sørensen Vejle målrettet kommer gående. Klokken nærmer sig 4 om morgen, temperaturen er lige over frysepunktet, og under armen har hun en klapstol og et tæppe.

Hun standser ved indgangen til Salling, hvor hun slår stolen ud, svøber sig i tæppet og sætter sig. Og så venter hun.

Som minutterne går, kommer der folk forbi og spørger, hvor de skal lægge en skilling. Pia Sørensen Vejle takker pænt nej.

Det er nemlig ikke nød, der har fået hende til at slå sig ned foran butikken en kold novembermorgen i 2019. Det er en helt særlig billet til en koncert med hendes ikon gennem mere end 30 år, Thomas Helmig.

Kø til Thomas Helmig-billetter
Køen til signerede Thomas Helmig-billetter. Foto: Privatfoto

Et ikon, hun har været til næsten 300 koncerter med. For Pia Sørensen Vejle er Danmarks største Thomas Helmig-fan. Og det har hun været, siden hun som 14-årig mødte intetanende op til en koncert i træsko.

Over 30 koncerter på et år

En ung Pia Sørensen Vejle var taget til byfest med sin mor og moster i slutningen af 80’erne. Gå hen og hør noget musik, opfordrede de.

Med sine træsko på fødderne tog Pia Sørensen Vejle prøvende et skridt hen mod folkemængden. Kunstneren kendte hun ikke, og det gjorde store dele af Danmark heller ikke, der få år efter Thomas Helmig debuterede som solist.

quote Jeg var bange for, at folk ville begynde at kaste med øl eller forlade koncerten

Pia Sørensen Vejle

Med fascination betragtede hun en gruppe hujende piger oppe ved scenen.

- Jeg gik meget i træsko, så det var også dem, jeg var kommet afsted til festival i. Men de andre piger fik øje på mig og inviterede mig med op foran scenen, fortæller Pia Sørensen Vejle, der stadig er sin mor og moster evigt taknemmelig for det øjeblik.

Gamle billeder af Thomas Helmig
Nogle af de første billeder Pia tog af den populære musiker. Foto: Privatfoto

For pigerne inviterede hende ikke kun op foran scenen, men ind i et fællesskab. Og derfra tog det fart.

Thomas turnerede, og det samme gjorde Pia Sørensen Vejle. På et år var hun til over 30 koncerter med den aarhusianske popstjerne. Flere gange har hun også mødt kunstneren.

- Han kommer hen og står og snakker, jeg kan slet ikke huske, hvad han har sagt, siger hun.

Første Thomas Helmig-autograf
Pia fik sin første autograf til en Grøn Koncert. Foto: Privatfoto

Sådan var det ved deres allerførste møde, men Pia Sørensen Vejle indrømmer, at hendes tunge stadig kan slå knuder, når hun taler med musikeren, selvom hun i dag er blevet en noget mere garvet fan. 

Har lavet fangruppe

Pia Sørensen Vejles hjem i Galten vidner også om den mangeårige hobby. Billeder, plakater, cd'er, LP'er, bannere og t-shirts.

Hun ejer merchandise i alle afarter. Og senest er musikeren blevet foreviget på hendes ene overarm.

Thomas Helmig Pia Sørensen Vejle
Pia har ikke kun købt Thomas Helmig-t-shirts, men også lavet flere selv.

Derudover er Pia Sørensen Vejle stifter af fangruppen Thomas Helmig Support, som har 1800 dedikerede fans. 

Gennem de mange år som fan, har hun flere gange fundet trøst i hans sange, som hun mener afspejler både de gode og dårlige perioder i livet. Dem hun lytter mest til er sangene 'Så lover jeg' og 'The Hardest Part'.

Pia har for nylig fået den ene af sine yndlings Thomas Helmig-sange foreviget på sin overarm.
Pia har for nylig fået den ene af sine yndlings Thomas Helmig-sange foreviget på sin overarm. Foto: Privatfoto

Der er mange øjeblikke, hun gerne vil fremhæve efter mere end 30 år som Helmig-fan. Men klarest står en koncert på Northside i 2017.

- Op til havde der stået en masse i medierne om, at han ikke hørte til der, og jeg var bange for, at folk ville begynde at kaste med øl eller forlade koncerten, siger Pia Sørensen Vejle.

Men alle bekymringerne blev bragt til skamme. Allerede inden Thomas Helmig kom på scenen, begyndte en flok at synge, og kort efter gjaldede hele pladsen.

- Ligegyldigt hvor stor eller lille fan man er, så kender man sangene. Det var vildt og så fantastisk, siger Pia Sørensen Vejle.

Mere end to års ventetid

Tilbage i køen foran Salling gik der mange timer, før der kom andre til i køen. Alligevel betyder de seks timer i kulden ikke noget for Pia Sørensen Vejle. Hun sikrede sig en plads forrest i køen til en signeret billet. 

- Jeg gør nok lidt mere end de fleste, siger Pia Sørensen Vejle.

Dengang havde hun ingen anelse om, at der ville gå mere end to og et halvt år, før hun kunne indløse billetten. Og først da de begyndte at sætte scenen op denne uge, turde hun tro på, at det var nu.

- Jeg tror, det bliver et lige så stort sus, der kommer, som på Northside, for hjemmebanen kan noget særligt. Men jeg er lige glad, hvor han spiller, jeg kommer, siger hun.