Byrådet ser frem til yderligere oplysninger i Ry-sag

Redegørelsen fra Ry-sagen bliver uddybet på et lukket byrådsmøde

02:11

Byrådsmedlemmer på tværs af partierne i Skanderborg Kommune ser frem til at blive lidt klogere på den redegørelse, der i dag klokken 11.00 blev præsenteret i forbindelse med sagen.

- Vi er blevet lovet i byrådet, at vi på det næste lukkede møde får en mere dybdegående orientering, for det er klart, at der er ting i det her forløb, som man ikke kan redegøre for i et offentligt dokument. Det, der optager os er, om det, vi gør i Skanderborg Kommune er det rigtige. Gør vi nok, og har vi ressourcer nok og kompetencer nok til at løse den slags problemer, siger Peder Porse (V). 

Læs også Redegørelse fra kommune: Mølleskolen har gjort nok

Sådan lyder det også fra den anden side af gulvet hos SF.

- I første omgang skal vi have en redegørelse på tættere hold. Det her er jo relativt principielt, siger Jens Sønderskov (SF).

Ikke skolens ansvar

Enhedslistens Henrik Qvist ser også frem til at gå redegørelsen efter i sømmene. Men han siger samtidig, at han umiddelbart ikke mener, at skolen kan have et ansvar for, hvad der er foregået udenfor skoletid. 

Læs også Politikere i Ry: Det er ikke normal adfærd

- Det er ikke skolens ansvar, hvad børn og unge går og laver klokken 22 om aftenen. Det er nok også et forældre-ansvar, siger han.

Mølleskolen i Ry bliver rost for sin måde at forsøge at løse problemerne på.

Fire unge anholdt i sagen

Skanderborg Kommunes redegørelse blev sat i gang, efter at en 16-årige afghansk dreng mandag i sidste uge blev angrebet med brændende benzin foran en lokal idrætshal i Ry.

Han blev forbrændt på store dele af kroppen og indlagt på sygehuset i kritisk tilstand. Han blev siden meldt uden for livsfare.

Fire jævnaldrende drenge er efterfølgende blevet anholdt i sagen.

Hør mere fra Jens Sønderskov og Henrik Qvist i videoen øverst i artiklen. 

RY-SAGEN KORT

- 6. februar bliver en 16-årig dreng med afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge. De fire jævnaldrende kaster en antændt flaske med benzin ud over drengen

- Drengen bliver stærkt forbrændt fra livet og ned

- Den afghanske dreng går knap en kilometer hjem til familiens hus efter angrebet, hvorefter han straks bliver bragt til sygehuset

- Drengen bliver indlagt i kritisk tilstand, men er uden for livsfare

- Fire drenge fra Ry anholdes. De er alle etniske danskere

- De fire drenge bliver varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold

- Drengene er i alderen 15-16 år, og grundet deres lave alder opholder de sig nu på lukkede ungdomsinstitutioner

- Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), har bedt om en redegørelse af forløbet

- Redegørelsen består af seks sider. Den offentliggøres onsdag 15. februar

Kilder: Sydøstjyllands Politi, Skanderborg Kommune og Ritzau