Byggegrunde går som varmt brød

I Hørning er der fuld fart på boligmarkedet

01:54

1 af 2

Det østjyske boligmarked kører i vidt forskellige gear. Nogle steder kan man ikke næsten ikke sælge noget. Andre steder er jagten på et sted at bo rødglødende.

Et af stederne, hvor det lige nu går stærkt på boligmarkedet er i Hørning. Her er man kommet sig over finanskrisen og oplever stor interesse fra unge mennesker og familier:

- Vi oplevede, at det var tæt på, at folk lå i kø for at få fat i grundene, siger borgmester i Skanderborg Kommune Jørgen Gaarde (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Stor forskel på liggetider

Han fortæller, at der var stor kamp om byggegrundene - og det indbragte flere penge:

- På en enkelt aften solgte vi 15 grunde og tjente i øvrigt tæt på halvanden million kroner ekstra, fordi folk overbød hinanden, siger en tilfreds borgmester.

I Skanderborg Kommune er niveauet tilbage på niveau med boligmarkedet før finanskrisen. Men sådan er det ikke alle steder.

Der er fx stor forskel på liggetiderne på ejerboliger de østjyske kommuner imellem. I Norddjurs tager det igennemsnit 468 dage at komme af med sin bolig. I Skanderborg tager det kun 244 dage.

I videoen øverst på siden kan du høre Jørgen Gaarde fortælle mere om boligsituationen i Hørning og Skanderborg Kommune generelt.