Butikker giver al omsætning til flygtninge

Røde Kors-butikker giver hele torsdagens omsætning til syriske flygtninge

Røde Kors-butikkerne i Skanderborg Kommune har besluttet, at al omsætningen i dag, torsdag, skal gå til at hjælpe flygtninge i Syrien og nærområderne.

- Vi har haft den ene tanke, at vi godt vil signalere, at Røde Kors hjælper. Røde Kors hjælper også der, hvor der er fokus nu, altså på syriske flygtninge, siger Jens Christensen, der er frivillig i Røde Kors i Stilling.

Samlet har Røde Kors fem butikker i Skanderborg Kommune.

- Der har været indsamling med fjernsynsudsendelser, hvor de fik et rigtig flot resultat, der kunne man sende penge ind, og så blev man underholdt af fjernsynet. Nu kan du komme her og donere penge til præcis samme sted, og så kan du tage et møbel med hjem, siger Jens Christensen og fortsætter:

Nytter at være frivillig

- Vi vil gerne sende det signal, at det nytter noget at være frivillig eller handle i Røde Kors.

Normalt forsøger Røde Kors-butikkerne at ramme et overskud på cirka 50 procent, som så går til at hjælpe folk både lokalt og internationalt - men onsdag er det altså hele omsætningen, der går til de syriske flygtninge. Udover dagens omsætning donerer butikkerne yderligere 25.000 kroner til nødhjælpsarbejdet.

Dorthe sorterer tøj og møbler til flygtninge

Hjælper nationalt og internationalt

- Vi vil gerne opnå, at Røde Kors bliver kendt, og at pengene går til nødhjælp. Det er det, vi er her for. Når man er frivillig i Røde Kors, så har man jo egentlig sagt, at man bekymrer sig om de mennesker, der er i nød. Det er ikke kun dem i Syrien, vi giver også penge til feriebørn her i kommunen, der ikke kan komme på ferie, fordi mor og far ikke har pengene. Så det er både lokalt og internationalt, men altid noget med at hjælpe folk i nød, siger Jens Christensen, der gerne så, at der var flere frivillige i Røde Kors.

- Hvis vi kigger her på kommunen, så fik jeg af vide den anden dag, at der står 200 skrevet op til at hjælpe flygtninge. Det er jo dejligt. Men du hjælper jo også en flygtning ved at være frivillig i en Røde Kors-butik, hvis du kører ud og henter møbler eller er på et af vores værksteder og reparerer møbler. Alt sammen hjælper for eksempel flygtninge, da vi giver overskuddet videre, siger Jens Christensen.

Samlet set håber han, at butikkerne denne onsdag samlet kan sende 40.000 kroner videre til Røde Kors' arbejde med syriske flygtninge.

Du kan se hele interviewet med Jens Christensen i videoen øverst på siden.

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

coronavaccination

play Sundhedsordfører: Ændret vaccineplan kan gavne beboere på Sølund

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri