Bryghus skal være med til at sætte verdensrekord efter udfordrende år

Skanderborg Bryghus er med, når op mod 60.000 skal samles til virtuel ølsmagning.

Skanderborg Bryghus har en øl med, når op mod 60.000 personer forsøges samlet, til hvad der kan blive verdens største virtuelle ølsmagning - og dermed måske sikre en officiel plads i Guinness Rekordbog.

- Vi er stolte af at være udvalgt og glade for, at et ekspertpanel har peget på os til at være med, siger Anders Laursen, direktør, Skanderborg Bryghus.

Sammen med elleve andre danske mikrobryggerier leverer Skanderborg Bryghus en øl til den store smagning. Endnu er det en hemmelighed præcis hvilken øl, der er tale om:

- Men jeg kan godt love, at det er en god, kraftig specialøl, siger Anders Laursen, der under selve rekordforsøget lader brygmesteren stå for at fortælle mere om øllen til de mange virtuelle gæster.

- Det er et rigtig godt udstillingsvindue, at så mange skal smage vores øl, siger han.

Det er Royal Unibrews brewpub Anarkist og webshoppen Craft Makers Collective, der med assistance fra de 12 mikrobryggerier, vil sætte verdensrekorden for den største virtuelle ølsmagning i et officielt Guinness World Record-forsøg lørdag den 8. maj 2021.

Skanderborg Bryghus har en gruppe af fastansatte medarbejdere, og herudover drives det af en stor gruppe frivillige.
Skanderborg Bryghus har en gruppe af fastansatte medarbejdere, og herudover drives det af en stor gruppe frivillige. Foto: Per Bille / Skanderborg Bryghus

Ølsmagningen sendes live fra Tivoli i København og vises på TV 2 Play, mens folk på forhånd kan købe en smagskasse med øl.

Corona satte skub i webshoppen

Anders Laursen fortæller, at det seneste år med restriktioner og nedlukning har været 'hårdt og udfordrende' for Skanderborg Bryghus.

- Vi har i løbet af nedlukningen lavet flere virtuelle ølsmagninger. En del af vores setup som bryghus er jo netop at holde ølsmagninger, hvor folk kommer og får smagt god øl, får en bid smørrebrød og en rundtur. Det savner vi virkelig, siger Anders Laursen.

Han fortæller, at nedlukningen fik fremskyndet processen med at åbne en webshop, som bryghuset på mindre end en uge fik stablet på benene.

- Der har været et fornuftigt salg via den. Men det er fortsat ikke helt nationalt, da øllene skal hentes her hos os, men vi kigger ind i at skal kunne sende øl ud i hele landet, siger han.

VIDEO: Tilbage i 2018 udvidede Skanderborg Bryghus - det kan du se mere om i videoen her, der er fra maj 2018.

Faktisk har Skanderborg Bryghus solgt mere, end det plejer, under corona-pandemien. Men på trods af det er direktøren ikke tilfreds.

- Vi er en vækstvirksomhed, der har store ambitioner. Sammenligner man med tidligere år, har vi solgt mere, men vi har ikke solgt nok i forhold til vores budgetter og planer, siger Anders Laursen og fortsætter:

- I Østjylland har vi oplevet en stor opbakning til bryghuset både fra lokale supermarkeder og via vores webshop. Mens barer og andet har været lukket ned, er det gået godt for detailsalget.

Til gengæld har det været mere trægt med salg via restaurationsbranchen.

- Vi har mange samarbejdspartnere og sælger til barer og restauranter, så her har corona ramt os hårdt. Her er man generelt meget afventende og bange for at sætte gang i noget nyt, siger Anders Laursen.

Åbnede bar under pandemi

Afventende har Skanderborg Bryghus ikke selv været. Faktisk har det tilbage i efteråret selv åbnet en bar i byen - Bar 8660.

- Vi nåede at have åbent i halvanden til to måneder, og selv med de restriktioner, der var dengang, var det helt fantastisk, siger han.

Og selvom Bar 8660 og resten af restaurationsbranchen nu kan skimte en genåbning - og at mange nok hungrer efter lidt socialt samvær væk fra computerskærmene - mener Anders Laursen ikke, at timingen med den store virtuelle ølsmagning den 8. maj er dårlig.

- Nej, det kan måske være med til at skabe nogle arrangementer og fællesskaber på barer og rundt omkring, så det er super godt.

Overblik: Hvad åbner hvornår?

VIDEO: Alenlang kø for at få 3 liter øl til 20 kroner - pengene doneres til hjemløse. Videoen fra Peter Gift i Aarhus er fra den 3. april sidste år.