Brug ventetiden på løb og leg

Skole har fået penge til flere aktiviteter

00:21

1 af 2

Ventetid skal være lig med bevægelsestid på Virring Skole ved Skanderborg.

Skolen har netop fået tildelt 1,6 millioner kroner af Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund , som skal bruges til at skabe mere bevægelse både før, under og efter undervisningen.

Idéen er, at aktivere eleverne på de tidspunkter, hvor de ofte sidder stille - nemlig når de for eksempel venter.

Så i stedet for at sidde på bænk mellem timerne eller inden klokken ringer ind om morgenen, skal eleverne i stedet løbe, lege og bevæge sig.

Derfor skal pengene gå til at indrette et bevægelsesområde på skolen med for eksempel en balancebom og en indendørs tarzanbane.

- Jeg håber, de får lyst til mere at bevæge sig og at det bliver en måde at være sammen på, siger skoleleder Jette Hedelund til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udover de 1,6 millioner kroner skal skolen finansiere et tilsvarende beløb, så der i alt bliver 3,2 millioner kroner til at indrette for.

Om det bliver en indendørs tarzanbane, som det ender ud med, skal eleverne nu selv være med til at bestemme.

Også Søndervangsskolen i Aarhus har fået del i millioner fra projektet Skole+. Skolen har modtaget 3,5 millioner kroner til en bevægelsessti.

Se, hvordan det nuværende lokale på Virring Skole ser ud, inden det skal omdannes til bevægelsesområde, i videoen øverst på siden.