Bjørn behøver ikke at arbejde - og det er skovflåtens skyld

Bjørn Bagger lever af Danmarks farligste dyr, flåten. I 2004 opfandt han ved et tilfælde en flåtfjerner, som nu bliver solgt i hele verden

01:57

VIDEO: Et hak i hjørnet af et campingkort endte med at blive en guldrandet forretning for Bjørn Bagger.

Man siger, at én god idé er mere værd end 10 års arbejde. Bjørn Bagger fra Skanderborg er ikke i tvivl om, at talemåden er sand.

I dag bor Bjørn i et stort, flot hus tæt ved Mossø. Han har tidligere været selvstændig i reklamebranchen, men det er fortid nu, for han behøver ikke at arbejde længere.

Læs også Martin blev bidt af flåt: Nu er han spastisk lammet

Grunden til det skal findes for 14 år siden.

- Vi havde en hund, som havde fået en flåt. Den havde siddet der længe, for den var stor og fyldt med blod, og det er ikke særlig spændende at fjerne sådan en, siger Bjørn Bagger til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- Derfor hentede jeg et gammelt campingkort og klippede et hak i hjørnet med en skævbidder, og så fjernede jeg flåten med kortet. Det var nemt.

Jeg er først og fremmest glad for, at vi kan være med til at forhindre tusindvis af mennesker i at få en borrelia-infektion.

Bjørn Bagger, opfinder

Bagefter kiggede Bjørn og konen på hinanden og blev enige om, at prøve at udvikle et produkt.

Bjørn Bagger udviklede et design til et lille flåtfjerner-kort, som kan være i enhver tegnebog.

Han besluttede han sig for at satse på markedet syd for grænsen, fordi han taler flydende tysk. Bjørn kørte til Flensborg og mødte en apoteker, som gerne ville sælge kortet der, hvis det kom i produktion.

Læs også Sæson for flåter: De kan blive køresyge og kaste op i dit blod

- Lidt efter fik jeg en ordre på 200.000 kort. Hvor svært kan det egentlig være, siger en grinende Bjørn Bagger til TV2 ØSTJYLLAND.

I dag bliver flåtfjerner-kortet ikke kun solgt i det meste af Europa, men også i USA, Canada og Australien. Genrefoto. Foto: Kristoffer Juel Poulsen - Ritzau Scanpix

Syg fodboldstjerne gav jackpot

Flåtfjerner-kortet kom på apotekernes hylder i Tyskland, og i 2007 fik Børn Bagger en uventet og ufrivillig håndsrækning fra den tyske fodboldstjerne Bastian Schweinsteiger.

Landsholdsspilleren fik borrelia efter et flåtbid og var længe ude af stand til at spille. Historien fyldte meget i de tyske medier, og salget Bjørn Baggers kort eksploderede.

- Jeg solgte to millioner kort det år i Tyskland, siger Bjørn Bagger til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Udvalgsformand vil hjælpe ofre for flåtbid

I dag bliver flåtfjerner-kortet ikke kun solgt i det meste af Europa, men også i USA, Canada og Australien.

Hos Dutec Plast i Skejby står en maskine, som laver omkring 1 million kort om året. Der er nok til, at Bjørn Bagger ikke længere behøver at arbejde, men kan leve af sin gode idé.

- Jeg er først og fremmest glad for, at vi kan være med til at forhindre tusindvis af mennesker i at få en borrelia-infektion. Men det er da pragtfuldt, at vi også tjener på det, siger Bjørn Bagger.

Bjørn og konen lever ikke udelukkende af kortet, men det er 'en væsentlig del af vores indtægt', lyder det fra den skanderborgensiske opfinder.