Bedste resultat i fem år

Det er en intensiv turnaround, der har sikret Pressalit A/S sorte tal på bundlinjen og det bedste årsregnskab i fem år

2014 blev vendepunktet for virksomheden Pressalit A/S i Ry.

I 2013 gik virksomheden ud med et underskud på 4,7 millioner kroner, men det er nu vendt til et overskud på 16 millioner kroner, oplyser Pressalit A/S i en pressemeddelelse.

Som følge af frasalg af produktionsaktiviteter i England og Thailand ligger Pressalits omsætning i dag knap 20 procent lavere end for fem år siden.

Virksomheden har i de seneste år gennemført en turnaround-proces, hvor der er reduceret markant i omkostningerne til både produktion, distribution og administration.

Strategien har været at finde tilbage til en enklere og mere rentabel kerneforretning.

- Vi har arbejdet hårdt for at tilpasse os til nogle væsentligt ændrede markedsbetingelser, og vi står med en langt sundere forretning og tjener flere penge i dag end tidligere, siger administrerende direktør Kim Boyter i meddelelsen.

- Vores cash flow er styrket, vores arbejdskapital er reduceret væsentligt, og vi kan gennemføre de investeringer, vi ønsker, uden at være afhængige af bankernes velvilje.

Pressalit A/S beskæftiger i dag knap 300 medarbejdere, og dette antal forventes at ligge nogenlunde stabilt i de kommende år.