Arkitektur-pris til en kiosk

Ny bygning på Ejer Bavnehøj præmieres

1 af 2

Byrådet i Skanderborg har besluttet at præmiere den særprægede kioskbygning på Ejer Bavnehøj med kommunens arkitekturpris.

Den gives til bygninger og anlæg, "der er udført med arkitektonisk og håndværksmæssig kvalitet og er med til at gøre kommunen smukkere.

 

Tre personer havde indstillet Ejer Bavnehøjs kioskbygning til prisen. En af dem kom fra Niels Marius Jensen fra Tebstrup:

 

- Det er i sjælden grad lykkedes at få bygningen (på en fiks måde) til at rumme de tre forskellige formål, nemlig information, kiosk og toilet. Dernæst er bygningen lykkedes i samspillet med det "gode gamle" tårn. Den nye bygning klæder tårnet. Mange besøgende fra nær og fjern bliver nu mødt af bygningerne og de øvrige nye udenomsfaciliteter på en helt ny måde - som vi kan være bekendte og stolte af i kommunen.

  

Prisen bliver i dag - på Arkitekturens Dag - overrakt af formanden for byrådets Miljø- og Planudvalg, Claus Leick til Møllehjulets skaber arkitekterne Kurt Kamp og Thomas Graah fra Arkitektfirmaet KAMP ApS sammen med Ejer Bavnehøjs Venner