Annika rykker et skridt nærmere drømmegymnasiet med nyt forslag

Regionsrådet vil have hævet kapaciteten på Skanderborg Gymnasium. Det kan komme de elever, der frygter ikke at komme ind på deres første prioritet, til gode.

Der kan nu være mere håb for de elever i Skanderborg-området, der har søgt om at komme ind på det lokale gymnasium - men frygter at blive sendt til Aarhus i stedet.

Efter de endelige søgetal for STX og HF i Østjylland ligger fast, beder et flertal i regionsrådet nu Børne- og Undervisningsministeriet om at hæve kapaciteten på Skanderborg Gymnasium fra 266 til 275 elever. 

Det skal føre til, at flest mulige af de 288 elever, der har ønsket Skanderborg Gymnasium som 1. prioritet, og som har bopæl tæt på gymnasiet, får deres ønske opfyldt.

Annika krydser fingre

16-årige Annika Kamp fra Ry går i 9. klasse og er en af de elever, der i år har søgt Skanderborg Gymnasium som førsteprioritet.

Hendes 2.- og 3. prioritet er Silkeborg Gymnasium og HHX i Skanderborg.

Men fordi regionsrådet ønsker at ændre elev-sammensætningen på nogle gymnasier i Aarhus, har hendes frygt været, at hun i stedet ender på Viby Gymnasium, der ligger noget længere væk fra hendes bopæl.

- Hvis jeg kommer ind på Skanderborg har jeg meget mere tid til andet end skole i stedet for at skulle sidde i transport i to timer, siger Annika Kamp til TV2 Østjylland.

Hun håber derfor, at regionens indstilling bliver godkendt.

- Jeg har været lidt usikker på, om jeg skulle på efterskole eller noget andet i stedet. Så jeg blev mere tryg, nu hvor det ser mere sikkert ud, at jeg kan komme ind på Skanderborg, siger Anikka Kamp.

Senest den 1. maj får hun og de andre ansøgere endeligt svar på, hvilket gymnasium de er blevet optaget på.

Prognose holdt ikke stik

Baggrunden for indstillingen skal ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) findes i, at flere unge har søgt Skanderborg Gymnasium end forventet.

- Prognosen for Skanderborg Gymnasium har vist sig ikke at holde helt stik. Derfor er det fornuftigt, at regionsrådet nu lægger op til at tilpasse kapaciteten, og der er fundet en god løsning, der tilgodeser flest mulige elever. Samtidig er det vigtigt at understrege, at kapacitetslofterne og dermed fordeling af elever er et nødvendigt tiltag, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S), i en pressemeddelelse. 

En række østjyske gymnasier i Aarhus-området samt Skanderborg og Favrskov Gymnasium har et såkaldt kapacitetsloft - et loft over, hvor mange elever de må optage, bestemt af regionsrådet og Børne- og Undervisningsministeriet. 

Det blev vedtaget den 15. marts i år, hvor regionsrådet desuden vedtog, at Aarhus Gymnasiums udbud på Dollerupvej skulle nedlægges.

Målet med loftet er ifølge regionen at skabe en bedre elevsammensætning på gymnasierne og imødegå polarisering, hvor unge søger mod gymnasier, hvor der i forvejen går mange elever, der har samme baggrund som en selv.

Det betyder altså, at man ikke kan være sikker på at komme ind på sin 1. prioritet.

I år skal i alt 378 elever fordeles fra gymnasier med kapacitetsloft i Østjylland samt KUO-ansøgere, som er ansøgere med bopæl i almene boligområder med et stort antal beboere uden for arbejdsmarkedet.

Årets gymnasieansøgning i Østjylland

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Dagens mest læste