Alternativ mulighed for ledige

Skanderborg Kommune arrangerer gratis bustur til informationen, i forbindelse med kommunen har indgået et samarbejde med kontaktcenter-virksomheden Sitel

Virksomheden Sitel, som Skanderborg Kommune har indgået et samarbejder med, skal ansætte 100 nye medarbejdere inden for det år.

Ledige får i den forbindelse nu en anderledes mulighed for at finde nyt job.

I stedet for kun at satse på den traditionelle metode med jobopslag og samtalerunder har virksomheden indgået et utraditionelt samarbejde med Skanderborg Kommune for at bringe så mange ledige som muligt helt tæt på en måske fremtidig arbejdsgiver.

Starter med informationsmøde

- Jeg er overbevist om, at det kan hjælpe de ledige. Mange ville måske ikke have søgt stillingen, hvis de bare havde læst om den, men når de kommer ud på virksomhede, bliver de sultne, siger Nick Petzerling, virksomhedskonsulent i Skanderborg Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Første tiltag et stort informationsmøde for de ledige, hvor de kan komme i dialog med Sitels HR-afdeling og høre mere om opgaverne.

I den forbindelse arrangerer Skanderborg Kommune gratis bustransport direkte til mødet med opsamling tre steder i kommunen. Kommunen har desuden inviteret nabokommunerne, Odder, Silkeborg, Aarhus, Horsens og Favrskov samt private aktører ind i samarbejdet.

Indsats uden kommunegrænser

- En god beskæftigelsesindsats kender ikke kommunegrænser. Samarbejdet med Sitel er et godt eksempel på, at det giver pote at se ud over egen næsetip, og derfor er det helt naturligt, at vi samler ledige fra nabokommunerne, siger Jørgen Erlandsen, beskæftigelses- og sundhedschef i Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Omkring 100 ledige har allerede meldt sig til arrangementet.

- Hvis det er bliver en succes, er jeg sikker på, at det er noget vi vil bruge i fremtiden og tilbyde andre virksomheder, at de kan komme på virksomhedsbesøg, siger Nick Petzerling.