Afslag til genrejsning af ikonisk, nedbrændt bygning

Miljøstyrelsen har givet afslag til planen om at genopføre det ikoniske Hotel Julsø, som brændte tilbage i 2020.

De gæster, der har glædet sig til at besøge det genopførte Hotel Julsø tæt på Himmelbjerget, kan se frem til at skulle vente lang tid endnu. 

For Miljøstyrelsen har givet afslag på planen til et nyt Hotel Julsø, efter en stor brand ødelagde det ikoniske hotel tilbage i februar 2020. 

- Det er klart, at vi er skuffede, når vi får sådan en besked, siger Kristina Ceravolo, der er indehaver af Hotel Julsø. 

Det var i Hotel Julsøs restaurant, at branden startede. Efterfølgende spiste ilden resten af hotellet.
Det var i Hotel Julsøs restaurant, at branden startede. Efterfølgende spiste ilden resten af hotellet.

Hun har sammen med sin mand, Pasquale Ceravolo, drevet hotellet de sidste 21 år. Og Miljøstyrelsens afvisning kommer som en overraskelse for dem. 

- Vi har været i en lang og god dialog med Miljøstyrelsen, og vi har forsøgt at tilpasse projektet. Så det var ikke det, vi regnede med, siger hun. 

Ifølge Kristina Ceravolo er Miljøstyrelsens afvisning givet med en begrundelse i størrelsen og udtrykket på det nye Hotel Julsø, samt at stedet går fra at være en restaurant til at have hoteldrift. 

Det her var, hvad der var tilbage, da brandvæsnet fik bugt med branden.
Det her var, hvad der var tilbage, da brandvæsnet fik bugt med branden. Foto: Øxenholt Foto

Parret vil nu undersøge mulige løsninger, og rådføre sig i forhold til myndighedernes svar. 

- Vi har stadig en drøm om at genopføre hotellet, og vi har også en forpligtelse til at lave det på kommunens mest besøgte sted. Men det er svært at være i, når beslutningen trækker ud, siger hun. 

Store planer for genopbygningen

Ejerne af Hotel Julsø har sammen med Topas Explorer Group arbejdet på at genopføre stedet og genoplive hoteldriften. 

- Det er en mulighed at bygge det op som en restaurant, som det var før. Men vi vil bare gerne være ambitiøse på stedets vegne. Vi vil gerne gøre det til et helårssted, og så skal man op i en vis størrelse, før det er bæredygtigt, siger Kristina Ceravolo.

I forbindelse med udarbejdelsen af det nye Hotel Julsø har der været fire projekter på bordet. Men i sidste ende var det buddet fra arkitektfirmaet E+N, der løb af sted som vinder. 

Interessen for det nye kapitel af Hotel Julsø har ifølge Kristina Ceravolo været stor. 

- Vi har dagligt folk, der spørger til projektet, og hvornår de kan komme tilbage og besøge stedet, siger hun. 

Brandt til uigenkendelighed

Det var en sorgens dag, da det historiske Hotel Julsø blev raseret af en brand i februar 2020 og efterlod bygningen i ruiner.

Se brandens hærgen her.

Det var i restauranten i den over 100 år gamle bygning, at branden opstod, og Sydøstjyllands Politi kom aldrig frem til den egentlige årsag til branden.

TV2 ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Miljøstyrelsen.