Af med håret for børn i Bolivia

Lader lokkerne falde for den gode sag

Hvis tingene kommer til at gå som planlagt, vil otte gymnasiepiger inden længe lade deres lange hår klippe af.

Sammen med resten af eleverne på Skanderborg Gymnasium støtter de hvert år projektet LiB, der står for Leg i Bolivia. Projektet støtter en slags SFO for børnene i byen La Paz i Bolivia, og de otte gymnasiepiger har i sinde at indsamle 40.000 kroner til børnene. Sker det, så ryger lokkerne.

- Vi har det budskab, at det er ikke udseende, der definerer os, det er vores handlinger. Ved at klippe håret af løber vi en lille risiko og glemmer alt om vores eget udseende, siger Nathalie Bjerregaard Gotfredsen, der går i 2.b på Skanderborg Gymnasium.

De otte gymnasiepiger og resten af deres kammerater forsøger lige nu at råbe både store og små virksomheder op. De har blandt andet taget fat i Lego, men der er ikke mange, der har støttet projektet endnu. Indtil videre har pigerne indsamlet 2.000 kroner, og det er ikke nok.

- Vi skal på gaden og vise og fortælle folk om alle de gode ting, som projektet byder på. Det her er børn, der virkelig har brug for et frirum. Deres forældre arbejder hele tiden, og hvis ikke de har et sted som denne SFO, så har de kun gaden at være på, siger Nathalie Bjerregaard Gotfredsen.

SFO'en i Bolivia er stiftet af en flok spejdere. Den løber udelukkende rundt ved hjælp af donationer, og de penge går til blandt andet lærerløn, udflugter og forskellige typer legetøj og undervisningsmateriale.

I videoen herunder kan se meget mere om projektet Leg i Bolivia: