74 nye ladestandere på vej

I løbet af 2023 opsættes 74 ladestandere i Skanderborg Kommune.

Nu bliver det snart lettere at være elbilsejer i Skanderborg Kommune. 

Fra begyndelsen af næste år bliver der opsat 74 nye ladestandere rundt om i kommunen, oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse. 

- Alle 74 ladestandere bliver offentligt tilgængelige og kan dermed bruges af alle. Vi har lagt vægt på at sprede de forskellige udbydere rundt i hele kommunen, så der er noget for enhver elbil, siger Brian Nielsen, projektleder ved Vej og Trafik i Skanderborg Kommune. 

Her opsættes de 74 nye ladestandere.
Her opsættes de 74 nye ladestandere. Foto: Skanderborg Kommune (grafik)

Opførelsen af de nye ladestandere sker i forbindelse med bekendtgørelsen om, at der fra 2025 skal være mindst en ladestander ved alle parkeringspladser med plads til mere end 20 biler ved kommunale bygninger. 

Borgerne er med på råd

Skanderborg Kommune oplyser, at 19 ud af de 74 ladestandere opstilles på steder, der er ønsket af borgerne. Det sker efter en proces, hvor skanderborgensere har haft mulighed for at komme med deres ønsker - mere end 300 benyttede sig af denne mulighed. 

- Det er dejligt at være med til et projekt, hvor vi konkret kan opfylde borgernes ønsker. Der er nogle steder, hvor vi ifølge bekendtgørelsen er forpligtet til at opstille ladestandere – og så er det glædeligt, at vi kan imødekomme 19 ønskede lokationer, som vi ikke er forpligtet til at etablere standere på, men som vi gør alene for at gøre borgernes hverdag nemmere som elbilejere, siger Brian Nielsen. 

Er klar til sommer

Opsætningen af de nye ladestandere sker i samarbejde med Clever, AURA og E.ON.

- Der kommer ladestandere i både de store byer og i mange af de mindre bysamfund også. Borgere med elbiler kan glædes sig til, at der om kort tid bliver nem adgang til opladning tæt på de fleste - uanset hvor man bor i kommunen, siger Claus Leick (SF), formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune.

Samtlige 74 ladestandere ventes at være klar til brug inden sommeren 2023.