26-årige Line fik svulst i hjernen: Troede aldrig jeg skulle gå igen

Det har krævet sin kamp for Line Møldrup bare at få sin førlighed tilbage efter en risikabel operation på Rigshospitalet sidste sommer

Line Møldrup fra Skanderborg har været igennem det hårdeste år i sit liv, efter en svulst på størrelse med en bordtennisbold blev fundet i hendes hjerne. Efter en operation kunne hun ikke gå, var lam i højre side af kroppen og delvis lam i ansigtet. Nu er hun kommet tilbage til livet.

Det hele begyndte den 25. maj, da Line for tredje gang opsøgte sin læge med ondt i hovedet.

quote Jeg fik på forhånd at vide, at der var en risiko for, at jeg ville være en grøntsag bagefter eller i værste fald dø

Line Møldrup

- Jeg besvimede tre gange om dagen og havde store smerter. Til sidst fik jeg ham overtalt til at sende mig til en neurolog, og derfra kom jeg videre til en MR-skanning på Aarhus Universitetshospital den 3. juni, fortæller Line Møldrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Herfra gik det stærkt. Blot halvanden time efter skanningen kaldte lægerne den dengang 25-årige Line tilbage til hospitalet.

- De havde opdaget en såkaldt ørenervesvulst på størrelse med en bordtennisbold midt i min hjerne. Den havde udviklet sig gennem 20 år – i de år havde jeg fået migrænepiller af min læge. Jeg var selvfølgelig helt ude af den, da jeg fik beskeden om svulsten, siger Line Møldrup.

Det er tydeligt at se på Lines krop, hvad hun har været igennem. 
Det er tydeligt at se på Lines krop, hvad hun har været igennem.  Foto: Privatfoto

De følgende uger gennemgik den unge skanderborgenser en lang række prøver og screeninger, inden hun den 20. juni lå på operationsbordet på Rigshospitalet med udsigten til et yderst kompliceret og risikabelt indgreb.

- Jeg fik på forhånd at vide, at der var en risiko for, at jeg ville være en grøntsag bagefter eller i værste fald dø. En hel del af mine nerver ville blive beskadiget under operationen, husker Line, at lægerne fortalte hende.

Det var da også en helt anden Line, der vågnede op igen.

quote Jeg tænkte, at jeg aldrig ville komme til at gå igen. Lægerne kunne sgu lige så godt fjerne benet helt

Line Møldrup

- Jeg kunne ikke gå, jeg var lam i højre side af kroppen, mit ansigt var delvist lammet og jeg havde talevanskeligheder, men helt en grøntsag var jeg da ikke, lyder den ærlige beskrivelse fra Line.

Hendes humør var af gode grunde helt i bund, og fremtiden så uoverskuelig ud.

- Mit højre ben var følelsesløst, og jeg tænkte, at jeg aldrig ville komme til at gå igen. Lægerne kunne sgu lige så godt fjerne benet helt, mente Line på det tidspunkt.

Efter en hårde operation kunne Line Møldrup blandt andet ikke snakke ordentligt, og hun var lam i store dele af kroppen. 
Efter en hårde operation kunne Line Møldrup blandt andet ikke snakke ordentligt, og hun var lam i store dele af kroppen.  Foto: Privatfoto

Men det skulle nu alligevel være løgn, indså hun med sig selv efter et par dage i et sort hul. Line fandt gejsten til at gå i intensiv træning og med hjælp fra et gangstativ kom hun op at stå igen.

- Det kan godt være, at jeg følte mig som en gammel dame med det stativ, men det hjalp. Jeg var den yngste, der havde været på afdelingen i mange år, og som var kommet igennem operationen, lyder det fra den 26-årige kvinde.

Efter nogle dage på Rigshospitalet blev hun overflyttet til Aarhus Kommunehospital, hvor hun fem-seks gange dagligt trænede i at gå og få sin førlighed tilbage.

Det krævede støttestrømper og benhård træning for at Line kom til at stå og gå igen. 
Det krævede støttestrømper og benhård træning for at Line kom til at stå og gå igen.  Foto: Privatfoto

- Jeg ville simpelthen bare gøre alt for at komme tilbage til livet. Efter tre dage i Aarhus blev jeg udskrevet og flyttede ind hos mine forældre i Skanderborg. Fem gange om ugen besøgte jeg et genoptræningscenter og arbejdede med en fysioterapeut, en ergoterapeut og en talepædagog, siger Line Møldrup.

Og det hårde arbejde bar frugt. Allerede i oktober lød meldingen fra centret, at nu kunne stedets ansatte ikke gøre meget mere for hende. I stedet fortsatte hun selv ufortrødent træningen i et lokalt fitnesscenter.

- Nu klarer jeg mig selv i en lejlighed, har et job som tjener 30 timer om ugen, kan gå ture og cykle på en motionscykel, fortæller den 26-årige fighter.

Line Møldrup har været åben om sin sygdom og forløbet på Facebook. Her har hun blandt andet lagt denne collage op.
Line Møldrup har været åben om sin sygdom og forløbet på Facebook. Her har hun blandt andet lagt denne collage op. Foto: Privatfoto

Men helt uden mén fra svulsten er hun desværre ikke.

- Den er faktisk stadig derinde – bare meget mindre end tidligere. Jeg skal til et årligt tjek, for at lægerne kan holde øje med, at den ikke vokser. Og så lider min balance stadig, så jeg kan ikke løbe eller cykle på andet end motionscykel, siger Line Møldrup.

Næste mål for hende er derfor at komme til at løbe og cykle samt at finde kræfterne til at klare et fuldtidsjob. Men hun kom til at gå igen, og fremtiden er atter lys.

til salg skilt ejendomsmægler bolig boligmarkedet boligmarked hus villa Home

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk,

Politiker er dybt bekymret over sag fra Randers: Vil nu skrive til ministeren om lange ventetider

IMG_9390

Hunden Osvald hjemme igen efter 15 dage: - Jeg er virkelig målløs

IMG_3557

Forårsrengøring på havbunden: Dykkere finder gammel indkøbsvogn

Dagens mest læste