20 sydkoreanere til morgensang

Skal lære af de østjyske skoler

20 sydkoreanske skoleledere og lærere er de næste par dage på rundtur i det østjyske skolelandskab. Mandag morgen står den på morgensang på Den Fri Hestehaveskole i Galten.

Sydkoreanerne kommer for at lade sig inspirere af, hvad der sker på de østjyske folke- og friskoler.

- De er meget interesseret i, hvordan man formår at drive begge typer skoler parallelt, og så vil de meget gerne lære af, hvordan vi skaber motivation hos eleverne, siger kommunikationsansvarlig hos Dansk Friskoleforening Maren Skotte.

Netop motivationen er væsentlig for sydkoreanerne at lære af. For selvom Sydkorea ligger højt i den internationale PISA-undersøgelse, scorer landet meget lavt i andre undersøgelser, der vedrører elevernes trivsel i skolen.

Det er tid til at lære af hinanden men også se indad, lyder det fra Dansk Friskoleforening.

- Det er bemærkelsesværdigt et førende land (i PISA-undersøgelsen red.) vælger at se mod Danmark. Vi har længe kigget ud, men måske det også er tid til at kigge indad og ser vores egne kvaliteter, siger Maren Skotte.

Samarbejdet med de sydkoreanske skoler har kørt i årevis, og i den forbindelse har Dansk Friskole Forening også selv besøgt den sydkoreanske millionby Seoul.

Efter besøget i Galten mandag formiddag rykker delegationen videre mod Skanderborg Efterskole, og i morgen besøger de Frijsenborg Efterskole.