Venstre afviser at bruge motorvejs-overskud her og nu

Dansk Folkeparti vil bruge overskydende penge fra Silkeborgmotorvejen. Det kan ikke lade sig gøre på nuværende tidspunkt, siger Venstre

01:04

Pengene er der, men de må ikke bruges.

Det siger regeringspartiet Venstre i kølvandet på Dansk Folkepartis forslag om at bruge nogle af de overskydende penge fra byggeriet af Silkeborgmotorvejen til at forbedre vejen mellem Aarhus og lufthavnen i Tirstrup.

Silkeborgmotorvejen har kostet halvanden milliard kroner mindre end ventet.

Pengene sendes tilbage til Christiansborg, hvor de lander i Infrastrukturfonden. Her ligger i forvejen en pæn slat, så samlet set er der ifølge transportordfører Kim Christiansen (DF) 4,5 mia. kr. i fonden.

Det er de penge, der ifølge Venstre ikke må bruges på nuværende tidspunkt.

- Lige nu har vi ikke lov til at bruge dem, fordi vi samlet set ligger over stregen for, hvor meget nationen Danmark kan investere på én gang i offentlige projekter, siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V). 

Læs også Silkeborg-motorvej halvanden milliard billigere end ventet

Dansk Folkepartis Kim Christiansen håber, at regeringen kommer på andre tanker.

- Pengene i Infrastrukturfonden har finansministeren desværre lige i øjeblikket lagt sin klamme hånd på, men vi skal prøve at påvirke regeringen til at tænke på en lidt anden måde, siger han.

Kim Christiansen mener, det er oplagt at bruge nogle af pengene fra Silkeborgmotorvejen på Djursland.

- Jeg kunne godt tænke mig, at nu hvor man endelig har besluttet, hvor Aarhus Lufthavn skal ligge – også i fremtiden  - at vi så fik forbedret og optimeret vejforholdene ud til lufthavnen, siger han.

Øverst kan du høre de to politikeres argumenter i sagen.