DF vil veksle motorvejs-overskud til asfalt

En del af de overskydende penge fra Silkeborgmotorvejen bør gå til mere østjysk motorvej, mener Dansk Folkeparti

Kim Christiansen, Dansk Folkepartis transportordfører, vil gerne bruge en del af de overskydende penge fra Silkeborgmotorvejen til et par projekter i Østjylland.

Den halvanden milliard kroner, som Silkeborgmotorvejen har kostet mindre end ventet, bør bruges på asfalt.

Det siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til TV 2 I ØSTJYLLAND.

- Jeg kunne godt tænke mig at bruge nogle af pengene på at udvide et endnu længere stykke af den østjyske motorvej, end der er lagt op til. Derudover kunne jeg godt tænke mig at forlænge motorvejen, der går fra Aarhus til Djursland, det sidste stykke ud til lufthavnen i Tirstrup, siger han.

Læs også Silkeborg-motorvej halvanden milliard billigere end ventet

I forbindelse med finansloven for 2017 blev der sat penge af til at udvide motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg. Det bør blot være første skridt, mener Kim Christiansen.

Jeg kunne godt tænke mig at bruge nogle af pengene på at udvide et endnu længere stykke af den østjyske motorvej.

Kim Christiansen, DF

- Der er behov for at udvide motorvejen helt fra Vejle til Randers, så et ekstra beløb vil kunne bringe os et skridt nærmere det mål, siger han. 

Kim Christiansen understreger, at alle de overskydende penge fra Silkeborgmotorvejen ikke skal bruges i Østjylland. En del af beløbet skal gå til motorvej på Sjælland og Fyn.

En dårlig undskyldning

Transportordføreren gør sig ingen illusion om, at regeringen er klar til at bruge de overskydende penge her og nu.

- Vi får jo igen og igen at vide, at vi af hensyn til det ene og andet ikke har lov til at bruge pengene, selv om de ligger i kassen. Jeg ser efterhånden den forklaring som lidt af en dårlig undskyldning, siger Kim Christiansen.

Læs også 1 million biler har kørt på Silkeborg-motorvejen

Silkeborgmotorvejen var budgetteret til at koste 5,5 mia. kroner. Den har kun kostet knap 4,1 mia. kroner.

Det overskydende beløb sendes tilbage til Christiansborg, hvor det er op til politikerne at afgøre, hvad der skal ske med pengene.

Byggeriet af Silkeborgmotorvejen endte med at blive halvanden milliard kroner billigere end ventet. Foto: Henning Bagger - Scanpix