- We do it for the girls!

Lokale i sadlen for afghanske kvinder

Afganistans eneste kvindelige cykelhold har svære kår. Derfor har en dametøjsbutik i Silkeborg brugt det meste af torsdag eftermiddag med at skabe opmærksomhed på de seks afghanske cykelryttere.

4.250 kroner blev indsamlet, og langt størstedelen af den sum blev kørt hjem af seks lokale cykeldrenge.

Pengene blev kørt ind for hver kørt kilometer ved hjælp af fire opstillede motionscykler.

- Det var ikke den vante racercykel, så vi skulle køre en masse omdrejninger. Det var mega hårdt, men jeg gjorde det fordi de piger ikke får nok opmærksomhed, siger 14-årige Frederik Nybo Eriksen, der sammen med sine fem kammerater kørte 215 kilometer på halvanden time.

På sidelinjen stod butikschefen og tidligere professionelle cykelrytter Rolf Sørensen, der også bakker op om projektet.

- Det var fantastisk. Især til sidst hvor drenge gav den fuld gas og råbte: We do it for the girls! Det var en fed oplevelse, siger butikschef Rikke Madsen.

De får kastet sten efter sig i Afghanistan

Det afghanske cykelhold træner dagligt uden for Kabul, og de må kæmpe med ødelagte veje, livsfarlig trafik og folk der kaster sten efter dem. I det dybt konservative land er det nemlig ikke velset, at kvinder sætter sig i sadlen. Nu skal der køres endnu flere penge hjem til de afghanske kvinder.

- Jeg glæder mig meget til at komme rundt i landet og være med til at sprede god cykelkarma og ikke mindst til at sætte fokus på de enestående afghanske kvinder. Deres historie er meget inspirerende, og jeg håber, at folk i Silkeborg har lyst til at være med til at bakke op om sagen, siger Rolf Sørensen, der for nylig blevet tilknyttet som ekstern coach for holdet, som han vil forsøge at hjælpe hele vejen til OL i 2020.

Udover Silkeborg besøger Rolf Sørensen og holdets manager Shannon Galpin de kommende dage Roskilde, Holbæk, Odense og Vejle.