Vold mod handicappet

Medarbejder er fritaget for tjeneste

En medarbejder i Silkeborg Kommune er blevet fritaget for tjeneste, efter vedkommende er blevet meldt for vold mod en handicappet beboer på et bosted.

Det 20-årige offer har autistiske træk og er sent udviklet. Han bor på et værelse ved et såkaldt kommunalt enkeltmandsprojekt i Kjellerup ved Silkeborg og får hjælp af flere plejere.

Voldig behandling

Faren til den handicappede beretter om en situation i et supermarked, hvor han ville have ærter, men det nægtede medarbejderen ham.

- Han tog Benjamin i armene og rystede ham kraftigt, mens han råbte, at nu skulle han fandeme holde sin kæft, ellers kom han ud i bilen. Flere kunder i butikken blev forargede over episoden, siger Henrik Thomsen til P4 Østjylland.

Diskussionen fortsatte, da de kom hjem til bostedet. Ger skubbede medarbejderen angiveligt så hårdt til den handicappede, at han røg ud på toilettet.

Mere end ét tilfælde

Det er ikke første gang, Silkeborg Kommune modtager klager i forbindelse med den pågælende medarbejder. Kommunen har i flere omgange modtaget skriftlige klager om vold og nedværdigende episoder.

Psykiatri- og handicapchef hos Silkeborg Kommune, Dorthe Eastwood, bekræfter, at kommunen har modtaget en anmeldelse og undersøger sagen. Medarbejderen er fritaget for tjeneste imens.

Den handicappedes far mener i øvrigt, at kommunen var for længe om at reagere på anklagerne. Derfor har han meldt både medarbejderen og kommunen til politiet.