Voksne udviklingshæmmede får nyt hjem i Silkeborg

Både unge men også voksne udviklingshæmmede får ny bolig i Silkeborg

Ældre- og Handicapudvalget i Silkeborg Kommune har godkendt et forarbejde til byggeri af nye boliger på Nordre Skoles grund i Silkeborg.

Byggeriet er tiltænkt 36 unge og voksne udviklingshæmmede, oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Forarbejdet til byggeriet bliver usædvanligt, da både beboere, foreninger, virksomheder og lokalråd tages med på råd i forhold til byggeriet.

Røde Kors om tvangsflytning: Vi håber asylansøgere besinder sig

- Vi har en fantastisk grund at bygge på tæt på byen og chancen for at skabe et tilbud, som er en del af et lokalsamfund, hvor der også bliver bygget medborgerhus. Det bliver en stor forbedring for mennesker, som i dag bor spredt, og vi vil i forarbejdet inddrage en meget bred gruppe for sammen at skabe den helt rigtige løsning. Det kan jo ikke gøres om, og derfor vælger vi en proces, som vi ikke har prøvet før, siger formand for Ældre- og Handicapudvalget Hans-Jørgen Hørning (V) i pressemeddelelsen.

Byggeriet kommer til at koste i omegnen af 60 millioner kroner, og det forventes klar til indflytning i slutningen af 2018.

Fokus bliver på at indrette boligen, så beboerne kan klare så meget som muligt selv på trods af deres handicap - så deres liv kan blive så selvstændigt, som muligt.