Vindmøllegigant fyrer næsten hver tiende i Danmark

Vindmølleproducenten Siemens vil fyre op til 600 medarbejdere i Danmark, skriver Ritzau Finans

Siemens har blandt andet en stor fabrik i Engesvang ved Silkeborg. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa, der blandt andet driver en stor afdeling i Engesvang ved Silkeborg, fyrer op til 600 medarbejdere i Danmark i 2018. Det skriver Ritzau Finans, der har informationerne fra selskabet selv.

Selskabet har for nuværende 6600 ansatte i Danmark.

- Her til formiddag var der igen møde i Siemens Gamesa med Hovedsamarbejdsudvalget HSU. Antallet af berørte medarbejdere i finansåret 2018 blev her sat til op til 600. Det præcise tal, og hvilke afdelinger, der bliver berørt hvor meget, vil blive en del af de forhandlinger, der nu går i gang, skriver Siemens Gamesa til Ritzau Finans.

Læs også Fyrede fra Siemens hurtigt videre i nye job

Så sent som i sommer annoncerede Siemens Gamesa, at man i år fyrede 600 medarbejdere på selskabets store fabrik i Aalborg, hvor man laver vindmøllevinger.

Mandagens udmeldingen kommer oven i den fyringsrunde. Sidste år gik tyske Siemens sammen med spanske Gamesa og skabte Siemens Gamesa.

Underskud på 92 mio. euro

Den fusion har dog ikke været gratis. Siemens må notere et solidt underskud i divisionen. Det kom allerede frem tidligere i november, hvor Siemens Gamesa fremlagde regnskab.

Det præcise tal, og hvilke afdelinger, der bliver berørt hvor meget, vil blive en del af de forhandlinger, der nu går i gang.

Siemens Gamesa

I Siemens' bøger blev der tidligere i november noteret et underskud på 92 millioner euro - 685 millioner kroner - i vindmølleforretningen.

Da Siemens Gamesa - vindmølledivisionen - præsenterede regnskab tidligere i november blev det meldt ud, at der globalt ville blive fyret 6000 ansatte, af de 24.000 divisionen har.

Læs også Vindmøller løbet tør for statsstøtte: Nu skal de måske pilles ned

- Vores økonomiske resultater er stadig ikke på det niveau, som vi alle stræber efter. Men det står klart, at vi gør positive fremskridt, mens vi udfører vores plan om at gøre dette selskab til industriens førende, skrev topchef Markus Tacke i en meddelelse på det tidspunkt.

Også danske Vestas oplever er hårdt marked for tiden, da kunderne er blevet mere pressede og dermed lægger pres på producenterne.