Ville brænde håret af mand

To unge mænd dømt for grov vold

En 19-årig mand fra Resenbro ved Silkeborg blev i maj udsat for grove trusler, slag, spark og var ved at få brændt sit hår af.

De to skyldige i sagen, 17-årige Miguel Horta Bjerre og 19-årige Dennis Micki Mogensen, er nu blevet dømt for grov vold, skriver Midtjyllands Avis.

Det var i en bolig på Skærbækvej i Resenbro, hvor det tidligere på året fandt sted. Det 19-årige voldsoffer kom ud til bopælen, fordi han troede, han skulle til fest.

Straks da han ankommer til adressen, bliver han overfaldet af de to unge mænd, som slår og sparker ham. Herefter hældte de sæbe i hans øjne og forsøgte at sætte ild til hans hår med en lighter.

Desuden tog de kvælertag på den 19-årige og pressede en kniv mod hans strube og hans skridt. De truede også med at slå ham ihjel, og de sagde, at hvis han sladrede til politiet, ville de skære hans ædlere dele af.

Offeret blev efterfølgende bragt til behandling, hvor en læge konstaterede, at han var ilde tilredt.

Dommen

Nu har de to unge mænd så fået dommen.

Den 17-årige fik syv måneders fængsel, hvoraf tre måneder af straffen blev gjort ubetinget. Samme straf fik den 19-årige mand. Desuden skal de begge udføre 60 timers samfundstjeneste.

Retten lagde vægt på, at der var tale om grov vold, og at volden blev begået over længere tid. I den positive retning blev det lagt til grund, at de to gerningsmænd ikke tidligere er straffet.