Vil undersøge sikkerheden

Forældre har længe klaget over ulykke-vej

01:57

1 af 2

Forældre i Vinderslev ved Kjellerup har i årevis forsøgt at råbe Silkeborg Kommune op for at få sikret den vej, hvor to søstre i går morges blev påkørt af en varevogn.

- Det har påvirket os alle sammen dybt. Vi er meget, meget berørte over det her, siger Hanne Mette Valbjørn Bak, der er formand for skolebestyrelsen i Vinderslev til TV2 | ØSTJYLLAND.

Trafikeret skolevej

De to søstre og deres bror var på vej til skole af Vinderslevholmvej, der hverken har fortov eller cykelsti. Samtidig er vejen stærkt trafikeret om morgenen.

- De kommer stærkt - mange af dem. Vi har før haft en bil inde i hækken og ude på marken, så der skal gøres noget, siger Henrik Frank, der bor ud til vejen.

Der skulle ske et uheld

I flere år har beboere i området forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på den farlige vej.

- Det er svært at komme igennem, og der skal nærmest ske uheld før man bliver taget alvorligt, siger Jane Vibjerg, der er formand for Vinderslev og Omegns Lokalråd.

Vil se på sikkerheden

Næstformanden i Trafikudvalget i Silkeborg Kommune, Jørn Rye Rasmussen (SF), siger til TV2 | ØSTJYLLAND, at mange af kommunens veje er farlige, og at der ikke har været speciel fokus på Vinderslevholmvej. Han vil nu tage initiativ til at undersøge trafiksikkerheden på vejen.

- Jeg synes også, det er dybt tragisk og meget beklageligt. Men i og med at ulykke er sket, så er det måske et wake-up-call for os inde på rådhuset, siger han.

Den hårdest kvæstede af de to piger er stadig indlagt på sygehuset med svære kvæstelser i hovedet. Hun har det seneste døgn gennemgået flere operationer, og er nu erklæret uden for livsfare.