Vil redde lokalradio

Borgere på barrikaderne

Mange borgere i Silkeborg er rasende. Fremover, når de tuner radioen ind på frekvensen 107,7, er det ikke deres lokale Radio 1, der kommer ud gennem højtalerne - men derimod radio fra naboerne i Herning eller Randers.

Det skylde,s at Mediehus Silkeborg i juni er blevet solgt til Herning Folkeblad. Og godt to måneder efter salget er det nu kommet frem, at de to lokale radiokanaler Radio 1 og Radio Guld lukker.

De lokale radionyheder skal stadig produceres i Silkeborg, men resten af indholdet skal formentlig produceres hos Radio ABC i Randers. Det skriver radioassistant.dk.

Nu har over 3.000 silkeborgensere givet deres mening om ændringerne til kende på Facebook og virtuelle underskriftindsamlinger under overskriften "Vi vil bevare Radio 1".

Hos Herning Folkeblad understreger man dog, at der ikke er tale om lukning af lokalradioen.

- Lokalradioen i Silkeborg med lokale nyheder og sport fortsætter. Vi vil ændre navne, og musikken kommer fra andre steder. Men målgruppen for musikken vil være det samme. Fire ud af syv medarbejdere vil beholde deres job, og vi vil fortsat producere det lokale indhold på de nye kanaler. Jeg understreger, at det er en omlægning, ikke en lukning, siger chefredaktør Axel Nielsen fra Herning Folkeblad til TV 2 | ØSTJYLLAND.